0
Ostali sportovi

GOLF: Ranko Helc briljirao u Džordžiji

Objavljeno: 09.10.15 u 13:13

Srpski reprezentativac i član golf kluba Beograd, Ranko Helc, od ove jeseni započeo je studije na univerzitetu Veber Internacional na Floridi.

Jedan od najtalentovanijih srpskih golfera sada nastupa za univerzitetski tim pod nazivom Veber Voriors.

– Ima nas 27 u timu, ali samo desetorica najboljih idu na turnire. Veber tim A je prvih pet igrača, a Veber B čine oni koji po prosečnom rezultatu zauzimaju od šeste do desete pozicije – objasnio je Helc.

Mladi srpski golfer je iz prvog pokušaja uspeo da uđe u A tim.

– Prvi turnir je organizovao Veber, ali ja tada još uvek nisam bio prijavljen za njihovu ligu, tako da sam igrao za sebe. Igrali smo tri runde u dva dana. Prvi dan smo igrali na 36 rupa, drugi na 18. Odigrao sam ukupno +8 (-1, +4, +5) i završio sam na 19. mestu. Posle turnira je stigla potvrda da sam prijavljen za ligu, što znači da od narednog turnira mogu da igram za tim – kaže Helc.

unnamed 1

Helc je zatim, na prvom turniru na kojem je zvanično nastupao u okviru tima, pokazao svoj talenat ostvarivši najbolji rezultat među svojim kolegama i saigračima.

– Prema prosečnom rezultatu bio sam u top 5, što znači da sam ušao u A tim. Sledeći turnir se igrao u Džordžiji, na terenu Kinderlou Forest. To je prelep teren na kome se svake godine igra Web.com tur. Igralo se dva dana i dve runde, prvi dan sam odigrao -1, a drugog 0. Bio sam najbolji u našem timu i ukupno na 13. mestu od 84 golfera. Kao tim smo zauzeli peto mesto, sa rezultatom od +5 u dva dana, u konkurenciji 15 timova – rekao je Helc.

Helc sledeći turnir igra ovog vikenda i to će biti tradicionalni River Grins klasik u Ejvon Parku na Floridi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter