0
Odbojka

Foto: OSS

EP ZA ODBOJKAŠE: Srbija teškom mukom do pobede protiv Slovačke

Objavljeno: 09.10.15 u 20:42

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na statu Evropskog prvenstva pošto je u meču 1. kola grupe D savladala selekciju Slovačke sa 3:2, po setovima 25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9, posle punih dva sata i 48 minuta igre.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će duel protiv Slovaka trajati ovoliko dugo i da će „orlovima“ biti potrebno čak pet setova da dođu do trijumfa.

Dva puta je Srbija vodila, osvajala prvi i treći set, ali su Slovaci u dva navrata dolazili do izjednačenja. Činilo se da će naša reprezentacija uspeti da završi posao već posle četiri seta, ali predsnot od 16:12 nije bila dovoljna pošto je usledio pad u igri pa je morao da igra taj-brejk.

U odlučujućem setu naša selekcija je pokazala svoju pravu snagu dozvolivši rivalu da osvoji svega devet poena. Sve je u igri tima Nikole Grbića konačno profunkcionisalo, pre svega blok koji je i doneo odlučujuću razliku.

Kao po običaju najveća pretnja za protivničku odbranu bio je Aleksandar Atanasijević koji je bio najbolji poenter u našem timu sa 28 osvojenih poena, a odlični su bili i srednji blokeri Srećko Lisinac (12) i Marko Podraščanin (14). Na drugoj strani najviše glavovolje našoj odbrani zadavao je Peter Mihajlović koji je 25 puta pogodio naše polje.

Naša reprezentacija meč 2. kola igra već u subotu sa početkom od 15.00 sati protiv selekcije finske, dok je duel treće runde grupne faze takmičenja sa Rusijom zakazan za nedelju od 18.00 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter