5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLAVOLJUB SRNIĆ ZA HOTSPORT: Prelepo je u Zvezdi, srećan sam zbog poraza Partizana od Čuke

Objavljeno: 07.10.15 u 09:51

Novi – stari fudbaler Crvene zvezde od finiša prelaznog roka postao je sjajni dribler i mladi reprezentativac Srbije, Slavoljub Srnić.

Ofanzivni vezista fantastičnih tehničkih veština koji sa lakoćom „prodaje forice“ protivničkim igračima u razgovoru za HotSport kaže da je presrećan kako se uklopio u klub iz Ljutice Bogdana.

Kao što je dobro poznato, Crvena zvezda je zauzela tron Superlige, a trenutno se jedini srpski osvajač Kupa šampiona oseća prilično ugodno na čelu tabele pošto uživa čak 12 bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala.

Dobar deo zasluga za stečenu bodovnu prednost može se staviti na teret i fudbalerima Partizana koji posrću gotovo na svakoj prepreci u Superligi Srbije. Poslednji spoticaj crno-belih viđen je u ponedeljak, pošto je klub iz Humske izgubio od Čukaričkog sa 0:1.

Slavoljub Srnić ne krije da ga je trijumf bivših saigrača nad najvećim rivalom usrećio, kako zbog povećane razlike na tabeli, tako zbog dobre role njegovog rođenog brata blizanca, Dragoljuba Srnića.

– Nisam bio u mogćnosti da pratim uživo meč, ali sam sve vreme pratio rezultat. Krivo mi je što nisam mogao da gledam, ali sam stvarno srećan zbog pobede Čukaričkog. Najpre zbog svog brata koji je odigrao fenomenalno, a posle i zbog ostalih bivših saigrača – počeo je priču Slavoljub Srnić.

Punu fudbalsku afirmaciju Slavoljub Srnić stekao je upravo u Čukaričkom sa kojim je prošle sezone stigao do trofeja u nacionalnom Kupu, ali tim sa Banovog brda je ove sezone upao u rezultatsku krizu.

– Upravo zbog toga je i pobeda nad Partizanom važna za klub, da se malo vrate na pravi put – naglašava Srnić.

Nakon tri odigrana meča Slavoljub Srnić u crveno-belom dresu deluje impresivno. Iako ima tek 23-godine, donošenje ispravnih odluka na terenu o njemu ostavlja sliku kao da je reč o znatno iskusnijem igraču.

Kako sam kaže, nije mu bilo teško da se uklopi u novu sredinu, a rad mu olakšavaju i kvalitetni saigrači koji su tokom ovog leta stigli na stadion „Rajko Mitić„.

FOTO: StarSport
FOTO: StarSport

– Da budem iskren, nije mi bilo teško da se uklopim u klub jer pored sebe imam stvarno dobre igrače. Mada još nisam na nivou na kojem mogu da budem, ali polako, tek sam odigrao tri utakmice i sigran sam da ću igrati sve bolje iz meča u meč. Prelepo je igrati u Crvenoj zvezdi – kazao nam je Srnić

Iako je 149. večiti derbi već odavno odložen u fioke istorije, srpska fudbalska javnost i dalje u superlativima priča o nestvarnim golovima Uga Vieire.

Srnić otkriva da je Portugalac „paklen“ igrač i da evrogolovi koji su viđeni u njegovoj režiji na meču sa Partizanom nisu plod nikakve slučajnosti.

– Stvari koje je Ugo Vieira uradio na derbiju su njegova svakodnevica na treninzima Crvene zvezde. On stalno daje takve i slične golove. To sve govori o njemu i kakav je on igrač – rekao je Srnić.

Slavoljub je član mlade reprezentacije Srbije, a njegove kolege iz A tima 8. oktobra očekuje duel sa selekcijom Albanije u Elbasanu.

Izabrani Radovana Ćurčića već neko vreme se nalaze u rezultatskoj krizi, pa bi, smatra Srnić, trijumf nad velikim rivalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine podigao moral ekipi.

– Nema sumnje da bi pobeda nad Albanijom podigla samopouzdanje igračima, pre svega zbog narednih kvalifikacija. Selektor sigurno ima recept za pobedu, a moje mišljenje je i da za takve mečeve ne treba neki poseban recept – kazao je Slavoljub Srnić.

0
0

5 Komentara

  1. Neka je on srecan što igra u vašar ligi jer mu je to domet a igraci Partizana neka budu nesrecni što igraju sa elitom u Evropi!

    0
    0
    Odgovori
    • Po tim vasim elitnim igracima se decko lagano ispiso na derbiju. Iznudio penal koji vas dragi mazic nije video al je zato protiv cuke video i ono cega nema

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter