0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ ZA HOTSPORT: Srbija sa Albanijom za obraz, Borac iznenadio, Zvezda kvalitetna, Partizan tanak

Objavljeno: 07.10.15 u 21:36

Fudbaleri Borca iz Čačka, nakon 12 odigranih kola u Superligi Srbije, nalaze se na visokom trećem mestu na tabeli.

Malo ko je u srpskoj fudbalskoj javnosti, pre starta prvenstva, mogao da zamisli scenario po kojem bi ekipa Borca iz Čačka nakon trećine prvenstva da se nalazi ispred ekipe Partizana na tabeli.

Još je, vrlo verovatno, manji broj onih koji bi pretpostavili da će ispred nje da se nađu samo ivanjički Javor i beogradska Crvena zvezda.

intervjuIpak, Nenad Lalatović, od ovog leta šef struke čačanskog superligaša, napravio je odličan posao. Barem za sada. U razgovoru za HotSport on kaže da je atmosfera u timu odlična.

– Iskreno, mislim da niko od nas nije očekivao da ćemo posle 12 kola da se nalazimo na trećoj poziciji na tabeli. To je jedan veliki uspeh kluba za koji su najzaslužniji igrači – skromno počinje priču mladi strateg.

– Atmosfera u čitavom gradu je odlična, ljudi su prepoznali dobre igre kluba i bodre tim. A nama u klubu je, sasvim sigurno, jako drago zbog zadovoljstva koje osećaju naši navijači. Sada je pred nama reprezentativna pauza, pa ćemo nadam se, nastaviti sa dobrim partijama.

intervjuRazloge za uspehe ovog kluba obično ne treba tražiti previše duboko ispod površine. Ne i u slučaju Borca.

– Kada igrači dobijaju plate na vreme, kada u klubu funkcioniše sve kako treba, onda ni rezultat ne izostaje. Sa nama to nije slučaj, ali smo ipak napravili dobar rezultat. Igrači ne dobijaju novac – objašnjava Lalatović.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervjuNaravno, u razgovoru sa strategom koji je prošle sezone sedeo na klupi Crvene zvezde, jedini srpski osvajač evropske titule u istoriji mora da bude nezaobilazna tema.

– Zvezda igra jako dobro i drago mi je zbog toga. Svi znaju da je to moj klub. Ove sezone su napravili odličan posao u prelaznom roku, potrošili su najviše novca u poslednjih nekoliko godina i to se odmah odražava na igre i rezultate tima. Mislim da crveno-beli imaju sada dva podjednako kvalitetna tima koja bi bez problema ravnopravno mogla da se takmiče u Superligi – smatra Lalatović.

intervjuUpravo deficit kvalitetnih rešenja, smatra ovaj stručnjak, kamen je spoticanja njegovom kolegi sa klupe crno-belih Zoranu Milinkoivću koji sa Partizanom beleži odlične rezultate u Evropi, ali ne i na domaćoj sceni.

– Da bi se beležio uspeh i u Evropi i u domaćoj ligi i u Kupu, svaki klub mora da ima ogroman fond igrača. Upravo to je, mislim, prepreka Partizanu da beleži dobre rezultate i u Evropi i Superligi. Igrački fond im je tanak, a rezervisti, koji zbog zgusnutog termina moraju da igraju u pojedinim mečevima, nemaju potreban kvalitet. Ukoliko ekipa želi da igra dobro na sva tri fronda, onda jedostano, kvalitet mora da postoji – ističe Lalatović.

intervjuUtakmica sa selekcijom Albanije koju će „Orlovi“ igrati u Elbasanu je meč koji, smatra Lalatović, izabranici Radovana Ćurčića moraju da reše u svoju korist.

– Reprezentaija je ostala dužna navijačima posle svega što se dogodilo prošlog oktobra. Zato rezultat u Albaniji ne sme da izostane. Oni moraju da osvetlaju obraz, pošto već neće ići na Evropsko prvenstvo – odlučan je Lalatović.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

intervju Kad je reč o narednom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Nenad Lalatović ima dobitni recept u svojoj kuhinji.

– Možda je potrebno malo i promešati karte, pozvati neke mlađe igrače. Neodlazak na drugo vezano veliko takmičenje bio bi veliko razočarenje koje ne smemo sebi da dopustimo. Dovoljno je što nas ponovo neće biti na EP. Reprezentacija ima kvalitet, tu su igrači koji igraju u velikim klubovima, rezultat mora da se napravi – podvukao je Nenad Lalatović.

[/stextbox]

Inače utakmica 13. kola između Crvene zvezde i Vojvodine ponovo je odložena odnosno dobila je novi termin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter