0
Evropske lige

KONTROVERZE: Roma pod lupom zbog transfera Ljajića i Radonjića

Objavljeno: 07.10.15 u 13:15

Javnost u Italiji pokrenula je istragu protiv sportskih direktora Rome Valtera Sabatinija i Itala Zanzija, pošto je ovaj tandem za četiri godine potrošio 20 miliona evra kako bi platio menadžerske provizije.

„Vučica“ je toršila, dovodila „promašaje“, a bogatio se Fali Ramadani. Naime, javnost u Italiji je otkrila podatak da je Roma za četiri godine raznim „trgovcima fudbalera“ platila čak 20 miliona evra. Na spisku igrača za koje je plaćena provizija su i dva srpska igrača Adem Ljajić i Nemanja Radonjić. Navijače sigurno mnogo više boli bacanje novca na ovog drugog.

Naime, Radonjić je „vučicu“ koštao 4.140.000 evra, a čak 3.100.000 evropskih novčanica je dato direktno Ramadaniju. Albanski menadžer je dobro prošao i pri kupovini Adema Lajića od Fiorentine, tada je inkasirao 1.700.000 evra.

Blondi i Radonjic.jpg

Provizija je plaćena i za transfere Ešlija Kola (milion), Huana Iturbea (milion i šesto hiljada), Rađe Najnogalana (milion i trista hiljada), Antonija Sanabrije (milion i trista hiljada) i Kevina Strotmana (milion i devesto hiljada).

Većina ovih pojačanja se kasnije ispostavila kao promašaj, a pogotovo to važi za Nemanju Radonjića, koji ovog leta nije uspeo da se vrati u Srbiju i obuče dres Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter