in

VREMEPLOV: Zajedno su davali golove, a međusobno nisu mogli da se podnesu! (VIDEO)

Nekoliko sezona su činili napadački tandem Junajteda, na terenu izgledali su sjajno, a van njega nikako nisu mogli zajedno – Endi Kol i Tedi Šeringem. 

Sve je počelo 1995. godine, utakmicom na Vembliju, između Engleske i Urugvaja. Tedi Šeringem je u to vreme nosio dres Totenhema, a Endi Kol potpisao za Mančester junajted i trebao da debituje u dresu Engleske reprezentacije.

Upravo je u 70. minutu igre trebao je da zameni Šeringema,

– Bio sam jako nervozan i uplašen. Taj trenutak je bio kulminacija svih mojih fudbalskih ambicija u životu. Debi za nacionalni tim. Razmišljao sam o porodici, prijateljima, svima koji me znaju kako će me videti prilikom prenosa i bio sam vrlo ponosan.

Dok je Šeringem izlazio sa terena, Kol je očekivao da će mu pružiti ruku, potapšati ga po ramenu, jer se ipak radilo o debiju, ali napravio se „lud“ i prošao pored njega kao da ne postoji.

– Nisam ga ni poznavao pre toga, tako da nisam mogao ni da imam neke probleme sa njim. Zato sam ostao zaprepašćen a u glavi su počele da mi se vrte misli: „Koliko li je ljudi videlo ovo što mi je priredio?“. Bio sam posramljen i zbunjen. Od tog trenutka znao sam da sa njim nemam šta da tražim u životu.

Kada je Tedi Šeringem došao 1997. na „Teatar snova“, igrali su zajedno u tandemu, ali mu se Kol nikada nije obratio.

Kol i Seringem 2

Nekadašnji defanzivac Junajteda, Gari Palister je za ovaj tandem rekao: „Iako nisu pričali međusobno, na terenu su bili sjajni u paru“

O njihovom odnosu dovoljno govori Kolova izjava:

– Radije bih seo na šolju čaja sa Nilom Radokom koji mi je 1996. godine slomio nogu na dva mesta, nego sa Šeringemom.

Zatim je Dvajt Jork došao u Mančester Junajted, pa su on i Kol postali jedan od najboljih napadačkih tandema u istoriju fudbala.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TOŠIĆ: Ne treba nam psiholog! STOJKOVIĆ: Ne plašim se za bezbednost

MOMAK KOJI JE RAZBIO PARTIZAN: ‘Timotić’ na Daloov savet izabrao da pređe u Megu!