0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PAUNOVIĆU POČASNI DOKTORAT: Brucoši i mladi dobili savete od nekog ko je najbolji na svetu!

Objavljeno: 05.10.15 u 12:17

Trener Veljko Paunović, koji je omladinsku reprezentaciju Srbije doveo do titule prvaka sveta, dobio je počasni doktorat Fakulteta za menadžment u sportu Alfa BK univerziteta.

Ovo je veliki i značajan dan u njegovom životu.

– Zahvalio bih se saradnicima i FSS, koji je bio velika podrška u radu. Svu energiju smo ulagali, radili i napravili mnogo pomenuti uspeh. Naravno da bez igrača ne bi bilo ništa, verovali su u sebe – rekao je Paunović i dodao:

– Poruka brucošima jeste sledeća – obrazovanje. Nekadašnji američki predsednik kaže: ’Ne živiš da bi pronašao sebe, vec da izgradiš sebe’. Obrazovanje je nesto čime to možete da uradite. Treba da gradite sebe, da verujete u sebe i pomažete drugima. Imaćete uvek ljude koji ce hteti da vam pomognu, ali vi odlučujete o svemu.

Šampionska generacija je stvarana ovako:

– Znali smo šta je cilj, okupljali smo igrače, imali smo plan, pa smo donosili odluke, teške, kao one kada treba da izaberemo 22 ili 18 igrača. Posle toga slede akcije usmerene ka našem uspehu. To je formula koja je poznata i koji donosi rezultate. Projektujte sebe, napravite plan, delujte i stići ćete do cilja. Od vas zavisi da li ce put biti prav ili krivudav. Razvijajući sebe ne razvijamo sebičnost, već doprinosimo razvoju čovečanstva. Naši preci su se žrtvovali da bismo mi bili u ovoj situaciji. Ne trazite razlog zašto ćete umreti, vec razlog zašto ćete živeti. Merite svoj život brojem ljudi kojima ste pomogli.

Dekan Dragan Životić je Paunoviću uručio doktorat u punoj sali univerziteta.

– Pokrenuli smo inicijativu da se Paunoviću dodeli počasni doktorat posle nečega što nikome nije pošlo za rukom. Možda bih morao da obrazložim tu odluku, ali rekao bih Veljko je prvak sveta i tu nema šta da se doda. Želim mu da nastavi sa dobrim rezultatima u budućnosti -rekao je Životić.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević, direktor FSS Mitar Mrkela, Paunovićevi saradnici iz stručnog štaba i mnogi drugi.

Prisetite se i naših razgovora sa Paunovićem, to možete da uradite OVDE .

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter