Povodom obeležavanja 70-godišnjice postojanja JSD Partizan, Duško Vujošević se zahvalio osnivačima kluba, ‘pobednicima nad fašizmom’.

– Dame i gospodo, drugarice i drugovi, naše Sportsko društvo napunilo je 70 godina. Mi koji smo rođeni posle njegovog osvajanja ne smemo ni da pitamo osnivače kakva je to pustoš bila pre nego što je osnovan Partizan. Naše društvo nastalo je kao posledica želje za ljudskim dostojanstvom u zemlji oslobođenoj od fašističkih zveri i zverstava – rekao je Vujošević.


Vujošević je nabrojao velikane JSD Partizan, a posebno se ‘zahvalio’ osnivačima ovog društva.

– Znate i sami da bi mi za nabrajanje svih velikih imena našeg Partizana bio malo i čitav jedan dan. Njih čitavog života nabrajamo svojoj deci, unucima, prijateljima. Sa nostalgijom i zahvalnošću. A Peku Dapčeviću, Svetozaru Vukmanoviću Tempu, Otmaru Krajačiću, Koči Popoviću neka je slava i hvala što su pobedili fašizam i osnovali Partizan. Smrt fašizmu, da živi Partizan – rekao je Duško Vujošević.

Partizan je proglasio i najbolje sportiste za prethodnu godinu, a evo kako je izgledala cela svečanost sinoć u Narodnom pozorištu.