6
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

JUBILEJ: Partizan danas slavi 70. rođendan (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.15 u 10:10

Jedan od najpoularnijih klubova u Srbiji i regionu, SD Partizan, danas obeležava svoj 70. rođendan.

Naime, pre tačno sedam decenija, 4. oktobra 1945. godine, osnovano je Sportsko društvo Partizan, a prva je oformljena fudbalska sekcija crno-belih.

U istom danu, tadašnja Jugoslovenska narodna armija koja je i osnovala klub, osnovala je i košarkašku, atletsku, odbojkašku i šahovsku sekciju ovog kluba.

Shodno popularnosti sportova, najpopularnije su fudbalska i košarkaška sekcija „Parnog valjka„. Fudbaleri su do sada sabrali čak 26 titula u nacionalnom takmičenju usput osvojivši još 12 Kupova

Sa druge strane, košarkaši Partizana su do sada osvojili ukupno čak 21. nacionalnu titulu, 17 domaćih Kupova, šest trofeja u regionalnoj ABA ligi i jedan trofej u Evroligi.

Prva šampionska titula u fudbalu osvojena je 1947, a poslednja ove godine. „Parni valjak“ je i 1966. bio vicešampion Evrope, a 12 godina nakon toga osvojio je Srednjeevropski kup.

Povodom proslave 70. rođendana kluba, u Narodnom pozorištu u Beogradu biće organizovana gala svečanost. Centralni događaj biće predstava „Dobro pamtim sve“, autora Dragana Bjelogrlića i Neleta Karajlića.

(youtube: Voja Radojevic)

0
0

6 Komentara

  1. Gospodine Matija Ninkovic ako niste upoznati pre 70 godina je osnovano JUGOSLOVENSKO Sportsko drustvo Partizan. Mislim da je bitno da se to zna i da svako ko navija za taj klub ne treba da se stidi toga jer da nije bilo tog „JUGOSLOVENSKO“ ne bi bilo i njega.

    0
    0
    Odgovori
  2. BESMRTNI I VECNI KLUB SVIMA ZNAN-BEOGRADSKI PARTIZAN !!! IGRAJ I POBEDI MOJ PARTIZANE, ZA GROBARE I SRBIJU !!! SRECAN RODJENDAN I ZA RAZLIKU OD FKCZ, OSTANI CASTAN I UVEK IZNAD „PRLJAVSTINA“ I VAN NE-SPORTSKIH DESAVANJA I POLITIKE SRAMA, BUDI SVOJ, OSTANI USPRAVAN I NIKADA SE NEMOJ PREDATI NIT PRODATI-NI SVETO IME, NIT VOLJENI-GRB, CRNO-BELI MOJ PARTIZANE, IZDRZI-POBEDI I DA TRAJES VECNO SA TVOJIM GROBARIMA I DA SUVERENO VLADAS SPORTSKOM SRBIJOM ZA SVA VREMENA POSTOJANJA OVOGA SVETA!!! PARTIZAN-MIT ILI CUDO-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Pocasni gosti Milanovic i Kolinda hahaha Franjo bi bio ponosan na svoj klub,a i mnogi bivsi reprezentativci NDH , od Cajkovskog,Matekala do kegende Bobeka..32.Zagorska se ponosi vama

    0
    0
    Odgovori
  4. Nema Partizan 17 domacih Kupova nego 13 (zvanicno), a 14 zapravo jer nam je onaj iz KG otet, to 14 sam ja napisao, a neko je pre mene to sabrao sa KRK na evropskoj sceni:-D

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter