0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DELFINI SLOŽNI: Bolje nije moglo, očekuje nas spektakl u Areni!

Objavljeno: 04.10.15 u 16:42

Svi u našem taboru zadovoljni su žrebom za Evropsko prvenstvo. Srbija će se takmičiti u Grupi B  sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Malte.

– Možemo da budemo zadovoljni grupom dobijenom na žrebu. Očekivali smo jednog jakog protivnika i, eto, došla je Hrvatska… Jesmo veliki rivali sa njima… Prvo se sastajemo sa Francuskom, polako idemo korak po korak – rekao je Savić novinarima posle žreba u Beogradu.

Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 23. januara 2016. godine u Kombank areni, a Savić je rekao da termin odigravanja takmičenja može da utiče na igru njegove ekipe.

– Prvenstvo se igra u sred sezone, pa nema mnogo vremena za pripremu i uigravanje. Sigurno je da će uticati na mnoge selekcije i njihovu igru, a moguće je i našu. Zna se da Srbija uvek ide na visok plasman. Evropsko prvenstvo će da bude stepenik ka našem krajnjem cilju (Olimpijskim igrama u Riju), ali s obzirom na to da igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom sa neke strane ćemo sami sebi da napravimo pritisak.

On je ocenio da će predstojeće prvenstvo Evrope biti izuzetno i da među reprezentacijama vlada velika konkurencija za najviši plasman.

– Zanimljivo je da će četiri jake reprezentacije, među kojima su Italija, Španija, Crna Gora i Mađarska, koje se nisu kvalifikovale na Igre u Riju, konkurisati za jedno od tri mesta i plasman. Sa ovog prvenstva će ići jedna selekcija, a iz kvalfikacije dve. Sigurno je da imaju mnogo motiva.

Reprezentativac Duško Pijetlović rekao je da je Srbija imala sreće prilikom izvlačenja grupa.

– Nije toliko loše. U trenutku sam pomislio da je moja ruka loše sreće, ali nije to toliko loše, jer se nećemo sastati sa Hrvatskom do polufinala. Nećemo moći da imamo najjačeg protivnika u četvrtfinalu. Imali smo i malo sreće. Svaka ekipa je za respekt, moramo dobro da se spremimo… Nije uopšte loše.

Vaterpolista Filip Filipović rekao je da Srbija favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu.

– Bolje nije moglo zaista. Žao mi je što ostale reprezentacije nisu imale sreće na žrebu. Svakom meču treba da priđemo kao favoriti, jer igramo pred domaćom publikom, na našem teren, a i to je realnost. Pokušaćemo da se aklimatizujemo ranije od svih ekipa na uslove u Beogradskoj areni, jer nas očekuje spektakl.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter