13
Domaći fudbal

ISPOVEST VLADIMIRA CVETKOVIĆA: Arkan nas je spasao na Maksimiru, Milošević me oterao zbog Delija!

Objavljeno: 02.10.15 u 11:15

Nekadašnji direktor Crvene zvezde i legenda jugoslovenske košarke Vladimir Cvetković u intervjuu za Nedeljnik je otkrio ka ga je oterao iz kluba i ko je sve trebalo da pojača crveno-bele 90-ih godina.

On je u intervjuu otkrio da su na Marakanu posle evropske titule trebali da dođu Alan Bokšić, Davor Šuker, Slaviša Jokanović i Predrag Mijatović.

– Za Šukera znam da je bilo dogovoreno. Njemu je Ljupko bio trener u Osijeku. Sećam se jednog detalja. Igrali smo s Hrvatima kad je na Marakani nestalo struje. Onda su Bokšić, a čini mi se da je bio i Bilić, došli kod mene u kancelariju i Bokšić je rekao „Da se sve ovo nije desilo, svi bismo bili u ovom klubu“. Od Mijatovića smo odustali jer smo smatrali da se ne bi dobro uklopio sa Dejanom Savićevićem – istakao je Cvetković za Nedeljnik.

Bivši funkscioner Crvene zvezde je potvrdio priču da su Darko Pančev i Dejan Savićević bili na pragu Partizana.

Miša Slijepčević je nabavio novac. Bili su nam potrebni i on i Pančev. Čuli smo da su potpisali za Partizan, čak i da su primili nešto para. Onda je Miša otišao, Pančeva je bilo lakše nagovoriti. Slijepčević je morao u Podgoricu da usmeri Deju ka Zvezdi. Mislim da im je obezbedio reflektore na stadionu Budućnosti.

Vladimir Cvetković je takođe rekao da je fudbalere i upravu Crvenu zvezdu na Maksimiru 1990. godine spasao Željko Ražnatović Arkan.

– Činjenica je da je tada Arkan Zvezdu spasao linča. Oni su incident pripremili unapred. Džaja i ja smo bili zarobljeni u loži. Kiselinom su isekli ogradu, nijedna vatrogasna kola na terenu nisu imala vodu. Rulja je krenula ka svlačionicama. Onda je Arkan izvadio pištolj, ispalio metak uvis, okrenuo se prema policiji, gde su većinom bili Srbi iz Like, i povikao: „Za mnom!“ On je uplašio Dinamove navijače.

Popularni Cvele je priznao nešto o čemu do sada nije govorio, a to je zbog čega je napustio Marakanu. Pričalo se da je razlog sukob sa Draganom Džajićem, ali je istina sasvim drugačija.

– Imao sam jednom lični poziv, zvala me je sekretarica da dođem kod Miloševića u tri sata. Na našem stadionu prvi put se čulo „Slobo, slobodo“, ali i „Slobo, Sadame“. To je postalo ozbiljnije i on mi kaže: „Cvele, ovi vaši huligani prave haos. Skandiraju, biju… to su plaćenici“. Sad ne mogu da mu kažem da to nije kupljeno da su to mladi, krene neko i masa za njim. On kaže da su to Vukovi i da imaju snimke. Nikad me više nije pozvao. Posle nekoliko meseci sam smenjen – ispovedio se Vladimir Cvetković.

0
0

13 Komentara

  1. Treba da se istrazi i derbi jer ono silovanje bas nije bilo za siroke narodne mase….ajde grobarcici u rupe misevi….uostalom vi i niste srpski nego hrvatski klub—nk partizan osnovan i zagrebu kao klub zagorske partizanske dovizije….stoko psssstttt

    0
    0
    Odgovori
  2. Uvek su otimali i krali i dan danas to rade, a podnose tuzbe protiv Partizana. Hocemo do kraja istragu utakmice OFK zvezda!

    0
    0
    Odgovori
    • Neka bude istraga sa te tekme,nije problem ali neka budu i sa vasih protiv Metalca,Spartaka,pogotovo Borca i ove poslednje protiv Vozdovca.Da se ispitaju i igraci i sudije i rukovodstva.Partizan je klub sa najvise spornih utakmica u istoriji a ubedljivo najvise od kad je Tole na celu saveza i vi ste nasli nekome da pridikujete,nije vas sramota.

      0
      0
      Odgovori
  3. i TADA STE, KAO I SADA BILI DRZAVNI PROJEKAT OD STRANE UDBE I „DOMACIH“ IZDAJNIKA OKRENUTIH ZAPADNIM „SILAMA“ ZLA !!! BOG VAM JE DAO ZASLUZENU „PLATU“ ZA SVA POCINJENA NE-DELA, SAMI STE SEBE DEVASTIRALI, UNISTILI, RUINIRALI ZA SVA VREMENA..A HTELI BI PONOVO, PO IZLASKU „MISEVA“ IZ RUPA, DA PODIGNETE NA KOLENA ZLO I SEME RAZDORA SRBIJE-SD CZ !!! STOP CIGANIZACIJI I DALJEM UNISTAVANJU I PRODAJI I IZDAJI SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ooooo,debilcicu,naucio si jos jednu rec da upotrebis,osim ono devastirati…rekli smo da to uvek treba da prijavis a ne tako od jednom.Za takvog debila je to ogroman napredak ali nedostaje ono xxaaxxaa.

      0
      0
      Odgovori
    • Ooooo,debilcicu,naucio si jos jednu rec da upotrebis,osim ono devastirati…rekli smo da to uvek treba da prijavis a ne tako od jednom.Za takvog debila je to ogroman napredak ali nedostaje ono xxaaxxaa.

      0
      0
      Odgovori
  4. cvele, nije bas sve tako … dzaja i ti se oko plena posvadjaste i jos do danas NE pricate … kakav milosevic, delije … ISTINU ovi iz rupe uvek na svoj nacin sakriju … kao ABOLIRANI – POMILOVANI samo si ti jos u ovom velikom trenutku za PREZADUZENU – TRULU zvezdu trebalo da se pojavis i naciji nesto objasnis … dosta je da samo teruic na tu temu prica … kokeza je sa zvezdom po ulasku u FSS zavrsio …??? covic bi … ALI… sa delijama NE bi da manipulise … ??? mijailovic je jos zdrav i ziv …ostavku nije podneo i NE misli … ofk-beograd, spartak … teuba protiv partizana koji sa predsednikom u senci utakmicu po dogovoru u n.pazaru odigra… CVELE , O CEMU KURVA STALNO PRICA … ??? O POSTENJU !!!

    0
    0
    Odgovori
    • A ti,skleroticni,znas kako je,pa ovo nije tacno sto covek kaze,a?Vi, sa pasnjaka ste nasli o necemu da pricate ili sudite,vi,koji ste najvece zlo u istoriji srpskog fudbala i koji ste najvise mahinacija i kriminalnih radnji imali od postojanja do sada.Upravo se vi trudite da pricate o nekom postenju a najveca ste kurva u istoriji sporta.

      0
      0
      Odgovori
  5. Komunisticka bagra. Cela Srbija finansirala, para ko blato i Zika Obretkovic bi bio uspesan direktor. Gde si sada?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter