0
Vremeplov

VREMEPLOV: Znate li kome je dao i kako je Pipo Inzagi proslavio svoj prvi gol u Kalču!? (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.15 u 20:01

Pre 20 godina počela je golgeterska era Super Pipa u čuvenom Kalču. 

Postao profesionalac 1991. u dresu Pjačence i upravo je protiv tog kluba 1995. godine, postigao svoj prvi gol u Seriji A, i emocije nije mogao da sakrije. 

Tu utakmicu Parma je dobila Pjačencu rezultatom 3:2, a upravo je Pipo svojim prvim golom u 90. minutu doneo pobedu „mlekadžijama“.

https://www.youtube.com/watch?v=xzLfGoc9fGo

Popularni Super Pipo najveći deo karijere proveo je u dresu „rosonera“. Sa Milanom je osvojio sve što se može osvojiti od Skudeta do Lige šampiona.

On je u Ligi šampiona postigao 46 golova i nalazi se u „top10“ najboljih srelaca u istoriji ovog takmičenja. Za Milan je ukupno postigao 126 golova, što ga čini šestim najboljim strelcom u istoriji kluba.

– Ako niste rođeni kao Ronaldo ili Kaka, ipak možete postati sjajan igrač zahvaljujući posvećenosti fudbalu, mirnoći i ljubavi prema onome što radite – rekao je Super Pipo, pre nego što je zatvorio poslednju stranicu izvanredne fudbalske karijere.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter