4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VALERI BOŽINOV: Ne brinu me Nemci, ali nisam baš Mesi ni Ronaldo

Objavljeno: 01.10.15 u 08:55

Bugarski reprezentativac Valeri Božinov pred duel sa Augzburgom kazao je da je svestan da navijači od njega očekuju golove.

Napadač Partizana još čeka priliku iz koje će, u evropskim mečevima, zatresti mrežu. On ne negira da je do sada morao i mogao mnogo bolje, ali naglašava da nije „Ronaldo ili Mesi“, ali veruje da će pogotci doći.

Iako su crno-beli u domaćem šampionatu u lošoj formi, Božinov oseća da javnost vrši pritisak na klub i da očekuje pozitivan rezultat iz Nemačke.

– Očekivanja su takva da odigramo dobru utakmicu, ostvarimo pozitivan rezultat i da bude dobro za sve nas. Nemci kompaktni i organizaciono veoma dobri. Liga Evrope je specijalna za nas, možemo i da prođemo iz grupe uz malo sreće – kaže Božinov, prenose Novosti.

On se, potom, osvrnuo i na svoj golgeterski post u evropskim takmičenjima.

– Znam i ja da sam mogao i morao mnogo bolje, ali nije realno očekivati da dam dva-tri gola. Normalno je da svi viču „ajde Božinov“, ali Božinov nije Mesi, ni Ronaldo. Mi smo ekipa, tu smo da pomažemo jedni drugima i da Partizan ima rezultat. Najvažnije je raditi za ekipu – ističe Bugarin.

Valeri Božinov smatra da poseduje kvalitet da odgovori svim pozicijama u ofanzivnom redu.

– Mogu da igram na svim pozicijama u napadu, a na treneru je da donese odluku. Protiv Rada sam ulazio u šanse, nije me hteo gol… Osećam se dobro i radim odlično na treninzima. Siguran sam da će golovi doći, mora da me krene. Bilo bi sjajno da to bude već večeras protiv Augzburga. Ne mogu da obećam 20 golova, pa da ih bude upola manje. Potrebno je strpljenje i ja uveravam da će doći sve na svoje mesto. I što se tiče učinka ekipa i što se tiče mojih golova – naglašava Božinov.

Augzburgu, poput crno-belima, loše ide u domaćem takmičenju.

– Ne brinem uopšte kako ćemo se snaći. U Evropi igraš sa ekipama koje igraju fudbal, a kad se ne parkira autobus može da se igra. Partizan uvek i u svakoj situaciji mora da traži pobedu tako će biti i u Nemačkoj – podvukao je Božinov.

0
0

4 Komentara

  1. Ko te doveo uzeo je dobre pare.

    Kupiš dedu, pokloniš super talenat za malu proviziju.

    Crveni bankomat gradjana Srbije partizan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter