0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: Želimo svih šest bodova u naredna dva meča (FOTO)

Objavljeno: 01.10.15 u 13:16

Mlada reprezentacija Srbije (U-21) u prvoj polovini oktobra imaće dve utakmice u kvalifiakacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

Prvi rival biće selekcija Andore sa kojom će Srbija igrati 7. oktobra u Novom Sadu. Posle meča sa Adnorom mladi Beli orloviće 13. oktobra gostovati u Kaunasu protiv Litvanije. Naredno evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Selektor Mlade reprezentacije Srbije (U-21) Tomislav Sivić izabrao je igrače naredne akcije. Na spisku Sivića nalaze se:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta, Italija)

Odbrana: Petar Golubović (Piza, Italija), Milan Gajić (Bordo, Francuska), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Totenhem, Engleska), Srđan Babić (Real Sosijedad, Španija), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers, Švajcarska)

Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos, Grčka), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (C. zvezda), Saša Lukić (Partizan), Marko Pavlovski (Muskron), Mijat Gaćinović (Ajntraht, Frankfurt), Andrija Luković (PVS Ajndhoven), Srđan Plavšić (C. zvezda)

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Aleksandar Čavrić (Genk, Belgija), Fejsal Mulić (Minhen 1860)

[/stextbox]

Srbija se takmiči u drugoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom i Andorom. Na prvenstvo u Poljsku će se plasirati pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

Prvi put u istoriji evropskih prvenstava za igrače do 21 godine na završnom turniru učestvovaće 12 najboljih zemalja „Starog kontinenta“.

U našoj kvalifikacionoj grupi odigrano je već sedam utakmica. Srbija je do sada igrala samo meč sa Litvanijom i pobedila sa 5:0.

– Imamo svoj cilj u naredna dva meča. Želimo da osvojimo šest bodova. Prva prepreka je Andora, koja je borbena i disciplinovana ekipa. Sledi potom meč sa Litvanijom. Pravi izazovi su pred nama u novembru, kada su na programu mečevi sa Italijom i Slovenijom, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić.

Pošto za dve predstojeće utakmice neće moći da računa na neke igrače, selektor Sivić je rekao da ćemo romeniti sistem igre.

– Pošto ne možemo da računamo na povređenog Uroša Đurđevića i Sergeja Milinkovića Savića, jer je priključen A timu, birali smo igrače koji se najbolje snalaze u sistemu 4-3-3. Naravno, konačnu odluku donećemo posle dva treninga“, smatra Sivić.

Među pozvanim igračima su Gaćinović, Pavlovski, Lazić i Plavšić, koji nisu bili u prethodnoj akciji.

– Nastavljamo sa praksom da u reprezentaciju pozivamo igrače koji su igrali u mlađim selekcijama, asada nisu u prvom planuusvojim klubovima. Želimo da ih vidimo na delu i da im pomognemo da se vrate tamo gde zaslužuju, rekao je Sivić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter