0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Screenshot

PREMIJER LIGA: Navijači protestuju protiv klubova zbog visokih cena ulaznica

Objavljeno: 01.10.15 u 10:53

Ljubitelji fudbala u Engleskoj za predstojeći vikend najavili su protest protiv vlasnika svih 20 klubova Premijer lige zbog previsokih cena ulaznica za mečeve.

Možda i po prvi put u istoriji, navijači svih 20 klubova elitne Premijer lige stali su na istu stranu. Razlog tome jeste: nezadovoljstvo cenama karata za mečeve voljenih timova. 

Naime, navijači svih 20 klubova engleske lige protestovaće ovog vikenda zbog visokih cena karata. Prosečna cena ulaznice na mečevima Premijer lige iznosi 53,76 funti odnosno više od 72 evra, što je čini najskupljom kartom za fudbalski meč u svetu.

Fanovi planiraju da istaknu transparente na predstojećim utakmicama, uključujući i derbije između Evertona i Liverpula, odnosno Arsenala i Mančester junajteda kako bi poslali svoju poruku.

Međutim, ima indicija da će neki klubovi sprečiti lansiranje transparenata. Do sada je, recimo, praksa Ason Vile, bila da se dopuštaju samo afirmativne poruke koje podržavaju klub.

Izvršni predsednik Federacije fudbalskih navijača (FSF) Kevin Majls izrazio je proste zbog visokih cena karata.

– Visoke cene karata su glavna barijera koja sprečava mnoge navijače da uživo gledaju mečeve. Ne postoji klub bi smeo da uskrati pravo navijačima na slobodu izražavanja – poručio je Majls, prenosi Kurir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter