1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Partizan danas sa Augzburgom

Objavljeno: 01.10.15 u 08:31

Fudbaleri Partizana igraće večeras meč drugog kola Lige Evropa u 19:00 sati kada će istrčati na megdan nemačkom Augzburgu.

Aktuelni šampion Srbije i ovaj Bundesligaš u novoj sezoni ne igraju ni izbliza onako kako su to činili prošle sezone.

Nemci su trenutno u opasnoj zoni na tabeli Bundeslige pošto su u prvih sedam kola sabrali tek četiri boda, pa se iza njih u ovom trenutku nalaze samo dva kluba.

Sa druge strane u Humskoj kriza potresa klub, već nedeljama unazad pričalo se o smeni trenera Zorana Milinkovića koga je neubedljiv trijumf protiv bivšeg kluba, Voždovca, na kraju ipak sačuvao na mestu prvog stratega.

Partizan možda nije blistao u domaćem takmičenju u tekućoj sezoni, ali je zato u evropskim mečevima igrao kvalitetno. Na svojoj koži to je najbolje osetio AZ Alkmar koji je pretrpeo poraz u prvom kolu u Humskoj izgubivši sa 3:2.

Nemci, sa druge strane, nisu zablistali ni u Evropi. Na otvaranju grupne faze oni su pretrpeli poraz od Atletik Bibaa sa 3:1.

Ipak, inostrane kladionice ulogu apsolutnog favorita pripisali su domaćinu pošto je kvota na pobedu Augzburga 1.6 dok se eventualni trijumf crno-belih plaća bogato sa kvotom od 6.5.

Zvanična konferencija pred meč nije održana, ali je strateg Partizana Zoran Milinković u razgovoru za Blic kazao da trenutno slaba forma Nemaca nije prava slika njihovog kvaliteta.

– Igramo protiv jako kompaktne i dobre ekipe, bundesligaša koji je prošle godine imao sjajnu sezonu, čime je obezbedio Ligu Evrope. Ove godine, nemaju tako dobar start, što ne govori o kvalitetu. Tek je počeo šampionat, mi igramo protiv neugodne tradicije i protiv ozbiljnog tima. Čeka nas težak posao –  rekao je trener Partizana, Zoran Milinković.

0
0

1 Komentara

  1. Može da bude debakl jer rupe su tu bar 5 igrača

    FKP je osnivač KEŠ preteče lige šampiona
    Miloš Milutinović najbolji strelac KEŠ

    Bez Mesija je fudbal tropa. To se jasno vidi
    Nekad Bobek, Čigra Miloš, Puškaš, Di Stefano, Galić, Vasović, Džordž Best,..

    Onda Maradona

    Idealan tim Partizana za Evropu koji bi tukao sve i igrao protiv Barse za sve zaljubljenike fudbala

    Zdrav Partizan Predsednik kluba Pedja Mijatović

    Treneri Paunović, Drulović, Djukić, Jokanović Golmani: Stojkovic, Lukac Odbrana: Nastasić, Savić, Vulićević Vezni igrači: Brašanac, Ilić Saša, Ljajić Adem, Moreira Almami, Tošić Zoran, Jojić, Markovic Lazar Napadači: Cleo,Jovetić Stevan,Aleksandar Mitrović, Živković, Šaponjić

    Jak Partizan i osvajač Evrope od 1955, 1966 do danas… Min 7 naslova.

    Zato proteruju, od 1966, rasprodaju gase najvećeg izvoznika u Evropi i svetu. Generacija 1988-1992….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter