0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

CVETKOVIĆ: Pripadnost Partizanu pokazaću na terenu!

Objavljeno: 01.10.15 u 19:00

Novi košarkaš Partizana Aleksandar Cvetković izjavio je ne očekuje burnu reakciju navijača Crvene zvezde, iako je svojevremeno nosio dres tog kluba.

– Ovo je sastavni deo našeg posla, ostao sam u odličnim odnosima sa upravom i igračima Crvene zvezde, ali moj novi tim je Partizan i svoju pripadnost pokazaću na terenu. Desilo se da ovde dobijem priliku i mislim da nema potrebe za bilo kakvim reakcijama navijača – rekao je Cvetković.

On je posle pozajmice u MZT-u ovog leta trenirao sa Valensijom, ali nije uspeo da pronađe inostrani angažman.

Vreme je prolazilo, čekao sam klub iz inostranstva i na kraju oberučke prihvatio Božićev poziv. Svi znamo ko je on bio, ubeđen sam da će mi mnogo pomoći, s obzirom na poziciju na kojoj je igrao“, zaključio je Cvetković.

Novi kapiten Parizana, mladi Vanja Marinković, rekao je da nema prevelika očekivanja pošto je ekipa mnogo slabija u odnosu na prošlu sezonu.

Rad sa Božićem je drugačiji, neće mu biti lako da preuzme ulogu prvog trenera od Duška Vujoševića. Očekujem da dobro igram, a uloga u timu će sama doći – rekao jeMarinković.

Povratnik u redove crno beli Kosta Perović veruje da će se uspešno uklopiti u tim i biti na visini zadatka.

– Biće ipak potrebno vreme, jer 10 meseci nisam igrao. Imamo mlad tim, sve su to perspektivni momci, željni dokazivanja. Kompletno je nova priča sa drugim rukovodstvom, svi smo u istom košu. Ne znam kako će to izgledati na terenu, a nadam se da ćemo, ako ne ove, onda sledeće godine postati pobednički tim – rekao Perović.

Još jedan bivši igrač Partizana, Čedomir Vitkovac, istakao je da je presrećan što će ponovo nositi dres kluba iz Humske.

Igrati u Partizanu velika je čast i obaveza. Predstoji nam izuzetno naporna sezona, jer smo se kasno okupili. Siguran sam, međutim, da ćemo vremenom biti sve bolji. Cilj je da damo sve od sebe na svakom treningu i utakmici, videćemo gde će nas to odvesti“,poručio je Vitkovac.

Tim Partizana čine: Čedomir Vitkovac, Kosta Perović, Andreja Milutinović, Edo Murić, Božo Đumić, Aleksandar Cvetković, Petar Aranitović, Mihajlo Andrić, Adin Vrabac, Miloš Koprivica, Dejan Petrov, Andrej Magdevski, Vanja Marinković, Ivan Bojanić i Miloš Glišić.

Prvi meč crno-bele očekuje u petak protiv Metalca u Valjevu, u prvom kolu ABA lige. Pročitajte i kakve su ambicije Veljevaca i zašto su zadovoljni što baš u ovom trenutku igraju sa Partizanom i očekuju pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter