0
Vremeplov

VREMEPLOV: Kako je Ševa redom ponižavao Barsu, Juve, Inter… (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.15 u 19:49

Kao 21-godišnjak stupio je na fudbalsku evropsku scenu tako što je ponizio veliku Barselonu na Kamp nou, a kasnije je terorisao golmane širom sveta – Andrij Ševčenko.

Fudbalsku dominaciju počeo je u dresu Dinamo Kijeva, to je na svojoj koži osetila i Barselona 1997. kojoj je tada 21-godišnji Ševa dao tri gola i to na sred Kamp noua. 

Njegove sjajne igre u ukrajinskom klubu krunisao je pozivom ekipe sa San Sira, gde je doživeo vrhunac karijere i postao jedan od najboljih majstora fudbala koji su kročili na tlo nekog travnatog terena.

Žario je i palio travnatim terenima na Apeninima, odmah nakon prelaska u ekipu „rosonera“ završio je kao najbolji strelac Serije A i proglašen za najboljeg stranog igrača lige. Upravo su zbog njega mnogi počeli da navijaju za Milan. 2001. godine u „Derbiju del Madonina“ u pobedi Milana nad Interom, rezultatom 6:0, postigao je dva gola. 


Andrij Ševčenko je sa 14 golova najbolji srelac u istoriji milanskih derbija.

Sa Milanom osvojio sve što se može osvojiti, od Skudeta do trofeja naelitnijeg klupskog takmičenja.

On je 2003. godine u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, u penal seriji, svojim golom doneo „ušasti pehar“ Milanu. Te godine je, takođe svojim golom protiv Porta, Milanu doneo Superkup Evrope. Godinu dana kasnije stiglo je i veliko priznanje – Zlatnu loptu.

Sa postignutih 48 golova u Ligi šampiona sedmi je najbolji strelac u istoriji tog takmičenja.

Ukrajinac je godinu dana kasnije, nakon osvojenog trofeja Lige šampiona, svojim golovima Milanu trasirao put do Skudeta i poneo epitet najboljeg srelca. Takođe, te sezone u meču sa Romom, njegov gol je proglašen za gol prvenstva. 

Sa 175 golova, Ševa je drugi najbolji strelac u istoriji Milana. Nadavao se on maestralnih golova, posebno se pamti njegov gol protiv Juventusa.

Andri Ševčenko je u karijeri postigao ukupno 376 golova, što ga čini jednim od najvećih gol igrača.

Karijeru završio u domovini, u klubu gde se i afirmisao, Dinamo Kijevu.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter