0
Odbojka

TERZIĆ: Maksimalno u četvrtfinalu, ko god da bude rival – Belgija ili Češka

Objavljeno: 29.09.15 u 12:37

Selektor ženske reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je ekipa koja se sinoć našla na terenu protiv Rumunije igrala dobro. 

– Znamo koliko igračice mogu, ali u narednim utakmicama, kada će izmene morati da zamene startere, moraće da imaju trening, neku utakmicu u nogama jer je tako lakše igrati – rekao je Terzić.

Srbija je prvu fazu takmičenja završila sa tri maksimalne pobede. Sada sledi dva dana odmora, pa četvrtfinale.

– Sinoć su iskoristile svoju šansu da imaju dobar trening i da na najbolji način završimo takmičenje u grupi. Sada i odmorni i koliko je moguće sveži idemo u nastavak takmičenja. Možda nismo najumornija, ali smo ekipa koja je najviše igrala ove godine (četiri takmičenja), tako da nam je svaki dan odmora dragocen. S druge stran,e postoji opasnost da se ispadne iz ritma ako se duže odmara, ali ja verujem da neće do toga doći. Mi smo ove godine igrali mnogo, mislim da nećebiti strašno što dva dana nećemo igrati utakmice.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće pobednik duela Belgija – Češka.

– Belgijanke su favoriti u tom duelu, ali ništa, naravno, nije sigurno. Mi treba da se spremimo da odigramo maksimalno ko god da bude protivnik, a biće sigurno teško. Teško je bilo koga pobediti dva puta na istom takmičenju kao mi Češku. Belgijanke su nam nezgodan protivnik, uglavnom su se naše utakmice poslednjih godina završavale u pet setova. Treba očekivati tešku utakmicu, a mi ćemo se maksimalno pripremiti za nju i odigrati na pravi način.

Devojke koje su igrale prve dve utakmice su se odmorile, pa Srpkinje spremne čekaju novi izazov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter