2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OFK: Zašto komesar ulazi u svlačionicu i plaši naše igrače policijom, Interpolom, UEFOM?

Objavljeno: 29.09.15 u 15:18

Čelnici OFK Beograda odbacili su optužbe da su namestili utakmicu 11. kola Superlige Srbije protiv Spartaka.

Predsednik Upravnog Drakče Dimitrijević kaže da se protiv tog kluba vodi hajka.

– Tokom posledna dva meseca iznete su brojne neistine čelnika FSS, u kojima se OFK Beograd tereti kao činilac ugovaranja fudbalskih mečeva. Nesporno je da se vrši pritisak na organe Saveza da se OFK Beogradu nanesu disciplinske sankcije. Brojni su primeri u kojima smo oštećeni, ali o tome nismo nikada pričali. Kakva je krivica OFK Beograda što je Spartak igarao u rezervnom sastavu? Oni su imali svoj cilj, svog trenera koji odlučuje ko će igrati –  rekao je Dimitrijević.

Fudbalski savez Srbije (FSS) podneo je prijavu povodom utakmice odigrane u subotu na Karaburmi, u kojoj je OFK pobedio 2:0, a za Spartak igrali rezervisti. 

– Zašto Savez nema isti aršin prema drugim klubovima koji igraju u rezervnim timovima? Zašto komesar ulazi u našu svlačionicu i plaši naše mlade igrače pričom o policiji, UEFA i Interpolu? Zna se čija je nadležnost takmičenje, nije sigurno Interpola i UEFE – kazao je Dimitrijević i dodao da nikoga nije zanimalo kada je OFK gubio utakmice.

On je rekao da je prethodnih dana policija ispitala funkcionere i fubalere OFK Beograda o utakmicama sa Donjim Sremom, Borcem i Crvenom zvezdom, koje su predmet istrage.

Član UO OFK Beograda Aleksandar Gajović ocenio je da postoji veliki broj optužbi da je klub nameštao utakmice, a da za to ne postoje dokazi.

– Sve ovo neodoljivo podseća na ‘Sumnjivo lice’ Branislava Nušića ili ‘Balkanski špijun’ Dušana Kovačevića. Već dugo postoji paradoks između velikog broja optužbi i nedostatka dokaza. Kakav je dokaz da su kvote pale na kladionicama? Pa to je skandalozno. I ovaj put će se desiti da smo svi udarili u jedan klub, a posle toga ništa. Cela hajka usledila je pred utakmicu sa Vojvodinom i ima za cilj uznemiravanje igrača i stručnog štaba – kazao je Gajović.

Disciplinska komisija FSS će u narednih 10 do 15 dana doneti odluku o utakimici OFK Beograd – Spartak.

0
0

2 Komentara

    • A jesi li se ti bunio, kada su Dulo Davez i Pedjo Bodez upadali u svlacionice i samarali sudije.. ili u NP nedavno ,kada se desila potpuno ista situacija kao na ovoj utakmici. Zasto Partizan sme da igra sa drugim timom ,a Spartak ne. Gde je tu pravda , i gde je taj oficir Mirkov tada bio ?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter