2
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Veče Filipa Mladenovića, ali ne i Predraga Rajkovića, ‘seča’ favorita (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.15 u 22:41

Prvog dana drugog kola Lige šampiona tri velika favorita doživeli su neočekivane poraze, a srpski igrači nisu imali previše uspeha.

Već smo pisali o fenomenalnom prvom poluvremenu BATE Borisova, koji su uz dva maestralna gola Filipa Mladenovića tada vodili sa 3:0. Međutim, i pored loše igre, kvalitet Rome je isplivao na videlo, pa je golovima Žervinja u 66. i Torosidisa u 82. minutu uspela da unese nervozu u redove domaćih. Ipak, to je bilo sve od njih, nedovoljno da se izbegne poraz od ekipe koja je eliminisala Partizan na korak od Lige šampiona.

U istoj grupi umalo smo videli veliko iznenađenje, pošto je Bajer iz Leverkuzena golom Papadopulosa vodio na Nou Kampu sve do 80. minuta. Tada je za dva minuta Barsa uspela da postigne dva gola, strelci su bili Serđi Roberto i Luis Suarez za prvu ovosezonsku pobedu u najelitnijem takmičenju.

Istu stvar nije uspeo da načini Arsenal koji je doživeo poraz u Londonu od Olimpijakosa, čak tri gola je četa Arsena Vengera primila od Pirejaca, što samo po sebi predstavlja presedan. O svemu su se na terenu pitali gosti iz Grčke, koji su dva puta vodili, isto toliko puta ih je Arsenal sustizao, ali je gol Finbogasona u 66. minutu bio previše za večeras veoma loš Arsenal.

Još jedan neočekivan rezultat viđen je u Portugalu, gde je Žoze Murinjo sa Čelzijem gostovao klubu koji je 2004. godine odveo do krova Evrope. Ali Porto mu zbog toga nije bio dobar domaćin, golom Andrea u 39. domaćin je poveo, izjednačenje je stiglo u nadoknadi prvog poluvremena preko Vilijama, ali je Maikon početkom drugog dela vratio vođstvo Portu koje čvrsti Portugalci do kraja nisu ispuštali.

Bane Ivanović je odigrao svih 90 minuta, dok je Murinjo šansu Nemanji Matiću dao tek u poslednjih dvadesetak minuta kada je zamenio Ramireša.

Ni Predrag Rajković i Slaviša Jokanović, kao ni Ivanović i Matić, nisu imali previše sreće, pošto je u Tel Avivu Makabi poražen sa 2:0 od kijevskog Dinama. Bajern je demonstrirao silu nad Dinamom iz Zagreba, bilo je čak 5:0 uz novi het-trik Roberta Levandovskog

Evo i svih rezultata:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Utorak, 29. septembar:

Grupa E:

Barselona – Bajer Leverkuzen 2:1
(Roberto 80, Suares 82 – Papadopulos 22)
BATE Borisov – Roma 3:2
(Stašević 9, Mladenović 12, 30 – Žervinjo 66, Torosidis 82)

Tabela: Barselona 4 boda, Bajer 3 boda, BATE 3, Roma 1

Grupa F:

Bajern Minhen – Dinamo Zagreb 5:0
(Kosta 13, Levandovski 21, 28, 55, Gece 25)
Arsenal – Olimpijakos 2:3
(Volkot 35, Sančes 66 – Pardo 33, Fortunis 40, Finbogason 67)

Tabela: Bajern 6, Dinamo Zagreb 3, Olimpijakos 3, Arsenal 0

Grupa G:

Makabi Tel Aviv – Dinamo Kijev 0:2
(Jarmolenko 4, Moraeš 50)
Porto – Čelsi 2:1
(Andre 39, Majkon 52 – Vilijan 45+2)

Tabela: Porto 4, Dinamo Kijev 4, Čelsi 3, Makabi 0

Grupa H:

Lion – Valensija 0:1
(Feguli 42)
Zenit – Gent 2:1
(Dzjuba 35, Šatov 67 – Maton 56)

Tabela: Zenit 6, Valensija 3, Lion 1, Gent 1

[/stextbox]

 

0
0

2 Komentara

  1. Opet neverovatno glup i debilski naslov!Cemu pominjanje Rajkovica,kad decko nije kriv za nijedan gol koji je primio a njegova ekipa je ionako totalni autsajder i u grubi i u LS,sa jos par slicnih.Velicajte Mladenovica,zasluzio je ali cemu pominjanje Rajkovica u kontekstu kao da je on iskljucivi krivac za poraz a spasio je tim od jos veceg poraza.Izgleda da ste nakupili prilicno grobarskih novinara koji su krajnje neobjektivni.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tek ce te videti kolika je rupetina taj Predrag Rajkovic, najbolji golman na svetu—normalno kad je imao najbolju odbranu na svetu, sve sto ide u njega da ga ne bi povredilo on odbrani normalno, a sve sto je malo dalje lebdi decko u vazduhu, sada je poleteo jer se dovatio love/cist menadzerski igrac za prodaju/, ali nema zime za njega, ceka njega njegova Jagodina, Radnicki ili neki treci klub u drugoj ligi Turske ili Grcke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter