7
Domaći fudbal

FOTO: Crop

GOLAC: Partizanu više prija novi sistem takmičenja

Objavljeno: 28.09.15 u 11:51

Nekadašnji fudbaler i bivši trener Partizana, Ivan Golac, smatra da novi sistem takmičenja u Superligi, očigledno, više prija crno-belima nego crveno-belima.

Start domaćeg takmičenja doneo je ogromnu bodovnu razliku između „večitih rivala“. Crveno-beli su se posle 11 kola popeli na naizgled bezbednih +9 u odnosu na ekipu iz Humske.

Međutm, po belgijskom sistemu koji će doneti 30 prvenstvenih kola nakon čega će ekipe biti podeljene u plej-of i plej-aut grupe, uslediće deljenje bodova sa dva.

Na taj način će se bodovna prednost prvoplasirane ekipe istopiti a klubovi će se u jednokružnom sistemu boriti za šampionsku titulu.

Na taj način crveno-beli, primera radi, kada bi se prvi deo sezone upravo završio ne bi imali 9 već samo 5 bodova prednosti. Golac smatra da to ide na ruku njegovom bivšem klubu.

– Ispostavilo se da Partizanu to sada koristi, a bili su jedini protivnici kada se glasalo o tome – kaže za „Alo!“ Ivan Golac i dodaje:

– Sada u Zvezdi verovatno nisu najzadovoljniji, ali ima još dosta da se igra, naravno. Međutim, ako bi stvarno prednost bila pet bodova, to i nije mnogo, stižete u dva derbija. Da je devet, bilo bi mnogo, posebno za našu ligu – ističe Golac.

On smatra da mladi talentovani igrači „Parnog valjkaAndrija Živković i Ivan Šaponjić nemaju adekvatnu pomoć od saigrača.

– Ne mogu mladi igrači biti lideri. Ima iskusnijih igrača koji moraju da ponesu to vreme, ne možete od Živkovića i Šaponjića očekivati da budu nosioci igre. Zato i padaju u igri, jer nemaju pomoć starijih – smatra Golac.

0
0

7 Komentara

  1. iz koje si ti ustanove Penzioner?,najverovatnije psihijatrijske,jer si tezak bolesnik sa svojim komentarima,pratim tvoje komentare ,veruj mi neizleciv si,toliko si bolestan i besan ,kivan na sve ,a pogotovo na suprotni tabor ,ocigledn je,postajes i postao si sizofrenicar i paranoik,,savet batali se komentara,toliko mrznje je u tebi,da mrzis i samog sebe,prosetaj ,ako nemas gde ,makar u krugu svoje ustanove,bice ti bistrije malo u glavi

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda je sa svojim poltronima progurala ovaj sistem takmienja zato što je u zadnje vreme uvek Partizan pravio razliku i da bi se u plej ofu to prepolovilo. Nisu raunali na nesposobnjakoviće u upravu Partizana koji zarade 13 miliona evra a potroše 320 hiljada.

    0
    0
    Odgovori
  3. golac, zvezda je izabrala-odradila ovaj sistem takmicenja . njima u ovim uslovima svaki sistem odgovara … ako ih u toj nameri NE spreci UEFA i FIFA . ljudi u i oko zvezde su celu ligu isplanirali : ko ispada … a da to ne bude klub iz njihovog miljea ( kao u proteklim godinama ), da bi zvezda bila prva . odradili su to u seansama … svih klubova ljubitelja zvezde … i FSS ( koji su preuzeli sa kokezom na celu i scepanovicem – udruzenje prvoligasa ) . kolika ce bodovna prednost biti … ??? to im nije bitno . ono sto ce namestiti je ko ce u PLAY-OFF A KO U PLAY- OUT … a tamo ce kao u ovih predhodnih 10 kola odraditi … i narednih do kraja prvenstva … kokeza ce sa scepanovicem da igra i odigra kombinaciju … uz pomoc , zna se vec ciju i koga … bez nervoze i velikog rizika … kako stvari sada stoje UEFA i FIFA nece da se mesaju, dok se ovo sa azilantima ne zavrsi … mozda i medju njima ima koji fudbaler ili fudbalski funkcioner … sportska srpska javnost ima priliku da gleda … kako se to uspesno radi a da nikom zivom NE smeta . do neke nove prilike i uslova …

    0
    0
    Odgovori
    • Mnogo si ti meni pametan!Sve znas samo o fudbalu pojma nemas!Sto nisi tako pisao kad su Dacic,Tadic i Dodik zajedno sa Toletom organizovali ligu?Titula se znala 2 godine unapred ali tada je sve bilo posteno jer je islo vama u korist!E sad gledaj i placi od nemoci!A posteno Zvezda je mnogo bolja od Partizana sto se videlo i u derbiju!

      0
      0
      Odgovori
    • Kakve veze magarčino matora imaju azilanti sa FIFOM i UEFOM? Partizan jeste bio protiv, samo zbog toga što su mislili da im to neće koristiti i da će oni biti prvi nakon 30 kola! Da li shvataš ili je potrebno da ti se nacrta i oboji? Sistem ne valja, to stoji, ali je takav, kakav je… Sigurno je da će to promeniti, jer se ni u Belgiji nije zadržao više od jedne godine.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter