0
Vremeplov

VREMEPLOV: Buon compleanno Francesco Totti! (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.15 u 14:54

Na današnji dan, davne 1976. rođen je dečak kojem će 16 godina kasnije, naš, nikada zaboravljeni, Vujadin Boškov dati priliku da debituje u dresu rimske “vučice“. 

Te čuvene 1993. godine, 16-godišnji Frančesko Toti se zaljubio u Romu, ljubav ne prestaje, sa njom je srećan već više od dve decenije.

Toti je gotovo ceo svoj život posvetio fudbalu, počeo je da ga igra još od svoje četvrte godine. Imao je veliku podršku svog oca, koji ga je u početku, dok ga sin nije prevazišao u ovom sportu, redovno trenirao. 

https://www.youtube.com/watch?v=v430rOreCwg

Jedan je od retkih igrača koji je celu svoju fudbalsku karijeru gradio u rodnom gradu. Gotovo od početka bavljenja fudbalom igrao je u Romi.

Toti je u karijeri odbio ponudu Real Madrid, izjavivši: Ne treba da napuštate svoje siromašne roditelje, kako bi živeli sa bogatim strancima.”

Fabio Kapelo je tom prilikom takođe izjavio: “Toti u Realu? To vam je kao da Rim proda Koloseum!”

Kada je dobio ponudu sa ostrva, od „bogatog Rusa“, sve aludira na to da je u pitanju bio Roman Abramovič, neki izvori (doduše, ne baš 100 odsto sigurni) tvrde da je rekao: „Ako želiš da me imaš, idi kod Sensija, kupi Romu, i biću tvoj igrač.“

Sve ovo dovoljno govori o njegovoj veličini i kruniše ga titulom, princa Rima.

Toti je nedavno postigao jubilarni 300. pogodak, tom prilikom prisetimo se jednog od njegovih najboljih golova: 

“No Totti, no party“. Legendo, srećan ti 39. rođendan!

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter