0
Domaći fudbal

SUPERLIGA SRBIJE: Borac nadigrao Vojvodinu u goleadi, Metalac bolji od Rada!

Objavljeno: 27.09.15 u 17:01

Fudbaleri Vojvodine doživeli su novi poraz pošto su danas izgubili u Čačku od ekipe Borca rezultatom 4:2 (2:1), dok je Rad na svom terenu poražen od Metalca – 0:1. 

U goleadi u Čačku tim Nenada Lalatovića bio je bolji od Novosađana, a junak u pobedi domaćih bio je Filip Knežević koji je pogodio u 24. i 71. minutu, dok su po gol dali Vujaklija u 11. i Micić u 88. minutu. Strelci za Novosađane bili su Paločević u 31. i Ivanić u 48. minutu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Borac: Bajić – Tanasin, Živković, Miletić, Jablan – Mićić, Jovančić, Zorić (od 66. Vukmirović), Jevtović (od 60. Milojević) – Knežević, Vujaklija (od 81. Drašković).

Vojvodina: Kordić – Lakićević, Rosić, Dinga, Nastić – Maksimović (od 73. Mrdaković), Sekulić – Stanisavljević (od 53. Zoćević), Paločević (od 72. Vukčević), Ivanić – Ožegović.

[/stextbox]

Čačani su zapretili već u četvrtom minutu, kada je šutirao Jovančić, ali je sjajno odbranio Kordić.

Ipak, devet minuta kasnije, Čačani su uspeli da dođu do vođstva. Loptu je pred gol Vojvodine sa desne strane ubacio Mićić, a na nju je natrčao Vujaklija i sa dva metra je prosledio u mrežu.

Svega desetak minuta kasnije, već je bilo 2:0 za Borac. Jevtović je oduzeo loptu na sredini terena i krenuo sam prema golu Kordića, da bi u poslednjem trenutku samo prosledio loptu na levu stranu do Kneževića, kome nije bilo teško da je samo pošalje u mrežu.

Međutim, Vojvodina je brzo smanjila rezultat. Praktično u svom prvom ozbiljnijem napadu, Ivanić je dobro prošao po levoj strani i poslao loptu pred peterac Borca, koji je tek iz drugog pokušaja uspeo da je pošalje u mrežu. Igrao se 31. minut.

Borac je i dalje bio dominantniji na terenu, ali prilika na bilo kojoj strani nije bilo do kraja prvog poluvremena.

Već na startu drugog dela igre, Vojvodina je došla u vođstvo i to preko Ivanića, koji je lako prošao pored smušene odbrane Borca.

U tim trenucima, Vojvodina je delovala malo bolje na terenu, ali u 71. minutu, Borac je ponovo došao do vođstva. Posle centaršuta sa desne strane, Knežević je bio najbolji u skoku i glavom matirao golmana Kordića.

Vojvodina je mogla do izjednačenja u 74. minutu, kada je Mrdaković sjajno uposlio Sekulića, Vošin vezista uputio idealan pas u peterac Borca, ali je Ožegović sa tri metra šutirao pravo u golmana Bajića, pa je stopostotna prilika za Vojvodinu propala.

Kazna je stigla u 89. minutu. Pravo remek delo izveo je Dušan Mićić, koji je direktno iz kornera savladao Marka Kordića i time postavio konačan rezultat utakmice.

Ekipa Rada je nakon remija sa Partizanom u Humskoj, izgubila od Metalca na svom terenu – 0:1. Strelac jedinog pogotka za goste bio je Mladenović u 15. minutu. 

U trećem popodnevnom meču, u Nišu, domaći Radnički i Jagodina odigrali su bez golova – 0:0.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Super liga Srbije, 11. kolo

Nedelja:

Borac – Vojvodina 4:2 (2:1)
(Vujaklija 13, Knežević 23, 71, Micuć 88 – Paločević 31, Ivanić 48)

Rad – Metalac 0:1 (0:1)
(Mladenović 15)

Radnički Niš – Jagodina 0:0

16.00 Voždovac – Partizan

Subota:

OFK Beograd – Spartak 2:0 (1:0)
(Dekanović 5, Jovanović 86 penal)

Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0 (1:0)
(Grujić 45, Katai 90)

Radnik – Javor 1:1 (1:0)
(Ovusu 14 – Gafurov 56) 

Petak:

Čukarički – Mladost 0:1 (0:1)
(Jovanović 35′)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter