0
Fudbal

U SVE VEĆEM PROBLEMU: Pokrenuta istraga protiv Sepa Blatera

Objavljeno: 26.09.15 u 09:00

Švajcarski istražitelji pokrenuli su istragu protiv predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje i proneveru.

Blater se sumnjiči za nezakonito potpisivanje ugovora o televizijskim pravima s bivšim potpredsednikom FIFA Džekom Vornerom, koji je uhapšen u maju.

Istovremeno, Blater se istražuje i u slučaju sumnjive isplate 2011. godine predsedniku UEFA Mišelu Platiniju u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka.

Odlazeći predsednik FIFA ispitivan je u sedištu švajcarskog državnog tužilaštva, koje je saopštilo da je uz prisustvo policije pretresena Blaterova kancelarija i da je zaplenjen materijal.

FIFA je objavila da će u istrazi nastaviti da sarađuje s vlastima, a ta organizacija otkazala je bez obrazloženja današnju konferenciju za medije na kojoj je trebalo da se pojavi i Blater.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter