0
Košarka

POČINJE SEZONA I U NEMAČKOJ: Aleksandrov napada prvi trofej u sezoni

Objavljeno: 25.09.15 u 14:48

Košarkaška Bundesliga počinje ovog vikenda, a na otvaranju sezone za trofej Superkupa boriće se Bamberg i Oldenburg, za koji sa velikim uspehom nastupa i Nemanja Aleksandrov. Srpski košarkaš započinje svoju treću sezonu u klubu u kojem je jedan od nosilaca igre. On ističe da je zadovoljan svojom ulogom u timu.

– Igram u jakom takmičenju i imam poverenje trenera Drijenčića. I ove sezone bi trebalo da budem jedan od nosilaca igre tima, uloga i obaveza koje sa zadovoljstvom prihvatam i vidim ih kao izazov da budem još bolji nego pre – kaže Aleksandrov.

28-godišnji košarkaš je objasnio koje su ambicije kluba u novoj sezoni.

– Cilj je da napravimo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu. Krajnji cilj je da se izborimo za Evroligu i da u nekom momentu postanemo stabilni učesnici tog takmičenja. Naravno, do tada nas čeka ogroman posao, a prvi korak biće meč Superkupa sa Brozeom – rekao je Aleksandrov.

Nezvanično otvaranje sezone u Bundesligi biće upravo meč Superkupa između Oldenburga i Broze Basketsa. Oldenburg je aktuelni osvajač Kupa Nemačke i oni su u finalu savladali Broze sa 72-70, iako je ekipa Bamberga kasnije osvojila titulu šampiona, svoju sedmu po redu. Aleksandrov ovaj duel vidi kao idealnu priliku da se proveri stečena forma pred start Bundeslige.

– Na pripremama smo odigrali ukupno sedam utakmica, od čega smo prvih pet dobili. Vredno smo radili tokom leta, doveli smo nekoliko pojačanja i videćemo protiv Bamberga koliko smo se do sada uigrali i uklopili. Naše dve ekipe se međusobno dobro poznaju, prošle sezone smo ih dobili dva puta na našem parketu, drugi put u finalu Kupa. Oni su šampioni i ovo će biti idealna provera pred početak prvenstva – rekao je Aleksandrov.

Meč Superkupa Nemačke Broze Baskets – Oldenburg igra se u nedelju od 17 časova u Bambergu. U prvom kolu nove sezone u Bundesligi, Oldenburg drugog oktobra gostuje ekipi Bajerna. Aleksandrov je prošle sezone odigrao ukupno 35 utakmica za Oldenburg i prosečno je beležio 10.2 poena uz 4.2 skoka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter