0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Izabrano novo rukovodstvo, Čabarkapa sportski direktor

Objavljeno: 25.09.15 u 20:16

Na Skupštini ABA lige održanoj u Zagrebu izabrano je novo rukovodstvo na čelu s Krešimirom Novoselom, koji je na toj poziciji zamenio dosadašnjog direktora Radovana Lorbeka.

Umesto sportskog direktora Josipa Bilića, koji sada postaje savetnik direktora i sportskog direktora ABA lige, imenovan je Žarko Čabarkapa.

Novoimenovani direktori ABA lige izabrani su jednoglasno. Skupština je takođe usvojila novi logo ABA lige, organizacijsku šemu i sistematizaciju te je ABA liga od petka uz sportski deo preuzela u potpunosti i komercijalni deo vođenja takmičenja.

ABA liga će odlukom Skupštine u celosti otkupiti udeo u ECA. Dragan Bokan, predsednik ABA lige je rekao:

– Očekujemo da novi menadžment ligu organizuje na profesionalni način i da ABA liga bude uz bok najbolje organizovanim i praćenim ligama u Evropi. Drago nam je da ligu od sada vode bivši košarkaši i ljudi koji su se dokazali kao vrhunski sportski radnici.

ABA liga najavljuje da će takmičenje započeti u skladu sa već predviđenim kalendarom. Krešimir Novosel, novi direktor ABA lige istakao je:

– Žao mi je što odlazim iz Cedevite u kojoj sam proveo prelepe sportske trenutke i u kojoj sam stekao veliki broj bliskih prijatelja. No, novi izazov i nova dužnost koju obavljam nudi velike mogućnosti, jer ABA ligu treba ustrojiti kao vrhunsku sportsku košarkašku priču u čemu će mi biti potrebna i prava podrška svih klubova. Pred nama je puno posla jer sve ide zapravo od temelja, ali siguran sam da će ABA liga ubrzo biti prestižno evropsko košarkaško takmičenje.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter