0
Vremeplov

VREMEPLOV: Čuvena proslava gola u režiji Van Nistelroja! (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.15 u 17:44

Na kvalifikacionoj utakmici između Holandije i Andore za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj na „Filips“ stadionu, „Lale“ su dobile rutinski – 4:0. Na tom meču, „gol mašina“, Rud van Nistelroj postigao je dva pogotka. Ali, meč nije obeležio na taj način. 

Pri rezultatu 3:0, u 82. minutu igre, Nistelroja je nakon duela sa protivničkim igračem u njihovom šesnaestercu pao „fauliran“, te je sudija dosudio penal. To se nikako nije svidelo Andorcima, koji su krenuli ka glavnom arbitru, smatrajući da je simulirao prekršaj. Ipak, gol mašina je loptu stavio na belu tačku.

Znate ona čuveno „nepisano pravilo“, da igrač nad kojim je dosuđen penal ne treba da ga izvodi. Ona se upravo obistinila ovog puta, jer je Rud van Nistelroj promašio, pogodivši stativu. Nakon čega mu se kapiten Andore podsmevao unoseći mu se u facu.

Kako igrač „nezgodnog karaktera“ poput Ruda da se pomiri sa ovom činjenicom?

Došao je 89. minut igre, došla je takozvana „Rudova osveta“. Dosuđen je slobodan udarac za Holanđane, loptu u srce šesnaesterca gostiju šalje Robin van Persi, ona dolazi do velikog Ruda koji je zakucava u mrežu, te gol proslavlja na jedan od najbizarnijih načina u istoriji fudbala – ispred igrača Andore koji ga je ismevao nakon promašenog penala. 

https://www.youtube.com/watch?v=4H9pTgQY_mo

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter