0
Ostali sportovi

BALKANSKI ATLETSKI KONGRES: Srbija najavila kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2020. godine (FOTO)

Objavljeno: 24.09.15 u 15:52

Dobromir Karamarinov je nakon uspešnog četvorogodišnjeg mandata reizabran i ponovo izglasan za predsednika Balkanske atletske federacije.

Najstariji banatski grad ove nedelje bio je u centru atletske pažnje. Naime, danas je u Vršcu održan najmasovniji Balkanski atletski kongres ikada.

Uz veliku podršku Ministarstva za omladinu i sport i ministra Vanje Udovičića, Atletski savez Srbije je svoje mnogobrojne goste, ugostio u prelepom ambijentu Hotela „Vila Breg“. Osim dobre organizacije velikih takmičenja, ovoga puta smo se dobro pokazali i u organizaciji događaja.

Dolazak na kongres uveličao je svojim prisustvom predsednik Svetske atletske federacije lord Sebastian Coe, kao i prvi potpredsednik Sergej Bubka. Događaju u Vršcu pridružio se i predsednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen i potpredsednik Dobromir Karamarinov.

Medju zvanicama bili su  i Gabriela Szabo, bivša olimpijska i svetska rekorderka, današnja Ministarka za sport u vladi Rumunije,  Robert Emian aktuelni evropski rekorder u skoku udalj , predsednik Jermenske federacije, kao i svi predsednici i generalni sekretari 15 balkanskih federacija.

Na Balkanskom kongresu koji je održan danas prepodne donete su odluke o novom predsedniku, dva potpredsednika, članovima odbora i usvojen je kalendar takmičenja za 2016.godinu.

DSC_7089

Medijima se prvo obratio  predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, koji je svim prisutnim poželeo dobrodošlicu i zahvalio na tome što su se sve federacije odazvale pozivu.

Dobromir Karamarinov je nakon uspešnog četvorogodišnjeg mandata reizabran i ponovo izglasan za predsednika Balkanske atletske federacije.

– Pre svega želim da pohvalim Atletski savez Srbije na sjajnoj organizaciji ovog kongresa. Prevazišli su sva naša očekivanja oko organizacije još jednom. Mislim da sam prethodne četiri godine uspešno bio u svojoj ulozi predsednika i očigledno dokazao da je to moje mesto još uvek. Pre četiri godine sam izabran za predsednika u Beogradu, a sada sam reizabran opet u Srbiji, to svakako nešto mora da znači – rekao je predsednik ABAF-a.

Za potpredsenika izabran je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković i generalni sekretar Turskog atletskog saveza Fahrettin Yildit.

– Moje imenovanje za potpredsednika je velika čast za srpsku atletiku, i ovo je jedan put kojim je naša atletika krenula pre par godina. Očekuju nas velike organizacije događaja i takmičenja – rekao je generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković, na sada već dvostrukoj funkciji.

Osim izbora o rukovodstvu , odlučeno je da će Srbija sledeće godine biti domaćin dva velika takmičenja: Balkanskog prvenstva u krosu i Prvenstva Balkana za juniore/ke.

IMG_8605

Medijima se obratio i predsednik Svetske federacije lord Sebastian Coe, koji je istakao da smo sjajni domaćini.

– Nisam ni sumnjao u dobru organizaciju ovog kongresa, nakon onako sjajnog Evropskog prvenstva u krosu 2013.godine. Nadam se da će još uspešnija godina biti 2017-ta kada je planirano Evropsko dvoransko prvenstvo u Kombank areni.

Za kraj konferencije predsednik Atletskog saveza Srbije obelodanio je informaciju da će se naša zemlja posle Evropskog dvoranskog prvenstva , kandidovati za domaćine Svetskog prvenstva u dvorani  2020.godine.

Nakon konferencije za medije gosti su otišli u obilazak vinarije,  a uveče je organizovana svečana večera u hotelu na kojoj je prisustvovao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter