2
Košarka

FOTO: STARSPORT

OTVORENO: Cirbes otkrio zašto je ostao u Zvezdi i koja je razlika između Bobija i Sofoa

Objavljeno: 23.09.15 u 17:05

Centar Crvene zvezde Maik Cirbes istakao je da se tim za narednu sezonu dosta razlikuje u odnosu na prethodnu, ali da su ambicije ostale iste. 

– Ove godine tim je dosta drugačiji. Doveli smo dosta različitih igrača, ali kao što je trener već mnogo puta ponovio, želimo da osvojimo sve trofeje. Biće teško jer i drugi timovi su se pojačali, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi – rekao je Cirbes Tanjugu.

On je istako da mu je velika čast što će centarsku liniju činiti sa Sofoklisom Skorcanitisom i Stefanom Nastićem.

– Znam Skorcanitisa i igrao sam nekoliko utakmica protiv njega. Njegova igra se uglavnom bazira na fizičkoj snazi, sa mnogo kontakata i svakako će biti ogromno pojačanje. U odnosu na Bobija Marjanovića totalno je drugačiji tip centra jer Marjanović je visok i brz, a Skorcanitis je izuzetni snažan – rekao je nemački centar.

Cirbes je dodao da je reprezentacija Srbije odigrala odličan turnir na EP, uprkos činjenici da nije uspela da se „okiti“ jednom od medalja.

– Srbija je odličan tim. Naravno da su se svi nadali drugačijem ishodu na kraju, ali pokazali su da su u ovom trenutku medju najboljim timovima u Evropi.

Bivši košarkaš Bamberga istakao je da mu je veoma drago što je ostao u Zvezdi, uprkos ponudi Bajerna iz Minhena na kraju prošle sezone.

– Znam da su mnogi govorili o mom eventualnom odlasku u Bajern. Na kraju sam odabrao da ostanem u Zvezdi i nastavim da radim sa trenerom Radonjićem i saigračima – zaključio je Cirbes.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter