6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ: Zločin je kako radi amaterska uprava Partizana!

Objavljeno: 23.09.15 u 10:34

Najtrofejniji trener u istoriji FK Partizan, Ljubiša Tumbaković izneo je niz optužbi na rad uprave na čijem čelu je Zoran Popović.

Iskusni stručnjak je bio u istom timu, ali je otišao prošle zime kada je klub odlučio da proda dva najbolja igrača u tom trenutku Petra Škuletića i Danka Lazovića.

– Nisam više želeo da se borim sa vetrenjačama. Pomagao sam u početku, trudio se da ukažem na neke stvari, međutim moji saradnici to nisu prepoznali. Postojao je veliki jaz između sportskog i upravljačkog dela, nepremostiv jaz. Video sam odmah da to vodi u poraz i nisam hteo da budem deo te priče – rekao je Ljubiša Tumbaković za Sport i dodao:

– Istina je da sam dao veliki doprinos u dolasku aktuelnih čelnika iako sam i tada bio pomalo skeptičan. Mislio sam da shvataju gde su došli i o kakvoj veličini treba da vode računa. Partizan je previše skupa igračka da bi se sa njim neko igrao kao što pojedinci bez iskustva to sada čine. Zato sam i rešio da odem. Nisam mogao tako da funkcionišem. Partizan mi je suviše dao i kao čoveku i kao treneru i ne bih sebi dozvolio da učestvujem u tom zločinu.

Ljubiša Tumbaković je istakao da Partizan moraju da vode stučni ljudi, a ne političari koji se stavljaju u prvi plan radi marketinga.

– Naravno da ne može klub da funkcioniše, to je jasno i svakom laiku, a kamoli ljudima iz struke! Time se zapravo šalje poruka da je struka u Partizanu trenutno u „šestom planu” čelnika. Oni misle da znaju da obavljaju taj posao, i onda se dogodi da nagomilate igrače na mestima gde imate najbolji izbor u zemlji. Ne mogu da prihvatim da stručni deo kluba nema lidera, koji bi rasteretio trenera i omogućio mu da nesmetano radi sa timom, dok bi se on bavio prelaznim rokom i svime što podrazumeva ta funkcija. Partizan mora da ima najboljeg direktora, trenera i igrače, a sve ostalo treba da bude u drugom planu. Nažalost, u klubu je obrnuto, neki drugi ljudi sebe guraju u prvi plan ispred tima – zaključio je Tumbaković.

0
0

6 Komentara

  1. Tumba je vrlo brzo shvatio koga je u startu podrzao i odmah se distancirao kada je video ko su ti ljudi. Znajuci Tumbu ocekivao sam da prozove ove fudbalske diletante i toboze uspesne privrednike koji su zavili pola Srbije u crno da bi napunili svoje dzepove. Popovic, Vucelic,Vazura uprava koju nikome ne bi pozeleo. Cudi me da ih je Zeka podrzao s obzirom da je on covek iz biznisa i zna njihovo pravo lice.

    0
    0
    Odgovori
  2. Od „druzenja“ sa vama-dusevnim bolesnicima, brzo sam „uspeo“ da poludim, samo to ne osecam, jer ne pripadam vasem svetu !!! E, neka si im rekao Tumbo !!! Dozvolili ste da VAS uplasi jedna OBICNA LUDACKA SALA !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. Licemeru sad se javljas i pokusavas da operes ruke koje si uprljao do ramena,a vrlo dobro si znao kakvu bagru dovodis u klub.
    Ako nisi cuo za Zorana Popovica i koliko je firmi upropastio onda nisi iz Srbije.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter