0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DEJVIS KUP: Srbija u sredu dobija rivala

Objavljeno: 21.09.15 u 18:14

Na generalnoj skupštini Međunarodne teniske federacije (ITF) u sredu u čileanskoj prestonici Santjagu biće održan žreb prvog kola Dejvis kupa za 2016. godinu, pa će osam nosilaca, među kojima je i Srbija, saznati rivale na startu takmičenja.

Reprezentacija Srbije devetu godinu zaredom učesnik je Svetske grupe Dejvis kupa, a na žrebu u Santjagu postavljena je za sedmog nosioca, preneo je Teniski savez Srbije.

Nosioci su Velika Britanija (1), Belgija (2), Češka (3), Švajcarska (4), Francuska (5), Argentina (6), Srbija (7) i Australija (8), a ekipe koje će žrebom biti dodeljene jednom od nosilaca su Kanada, Hrvatska, Nemačka, Italija, Japan, Kazahstan, Poljska i SAD.

Mečevi prvog kola Dejvis kupa za 2016. godinu na programu su od 4. do 6. marta, a žreb parova biće održan u sredu u Santjagu od 23 sata po srednjeevropskom vremenu.

Generalna skupština ITF izabraće i novog predsednika te organizacije pošto dosadašnji čelnik Riči Biti odlazi u penziju.

U finalnom meču ovogodišnjeg Dejvis kupa od 27. do 29. novembra sastaju se teniseri Belgije i Velike Britanije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter