0
Vremeplov

VREMEPLOV: Vujadin Boškov otkrio talenta, a sada je na pragu da postane najbolji strelac u istoriji Serije A! (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.15 u 18:57

Davne 1993. godine, tadašnji trener Rome, pokojni Vujadin Boškov, u utakmici protiv Breše, u igru je ubacio jednog 16-godišnjeg dečaka, njegovo ime i prezime je – Frančesko Toti. 

Sinonim za vernost. Dokaz da sve pare ovog sveta ne mogu da kupe istinsku ljubav prema klubu. Da je kojim slučajem otišao u neki „veći“ klub, naosvajao bi se primarnih fudbalskih priznanja,a ovako je osvojio najveće moguće, kod navijača je stekao status božanstva, postao je princ Rima! 

https://www.youtube.com/watch?v=v430rOreCwg

Frančesko Toti je na današnjoj utakmici, 20. septembra, 2015. godine, u okviru 4. kola Serije A, protiv Sasuola postigao jubilarni 300. pogodak u dresu svoje “vučice“, prve ljubavi koja ne prestaje.

https://www.youtube.com/watch?v=kV6uQTDH0OY

On je drugi najbolji strelac u istoriji Italijanskog prvenstva sa 244 postignuta gola. Prvi na večnoj listi je jedan od najboljih strelaca kojeg su Apenini imali, pokojni, Silvio Piola koji je postigao 274 pogotka i koji ovaj rekord drži još od davne 1954. godine.

Zanimljivo i pomalo ironično, on je najveći deo karijere proveo upravo igrajući za najvećeg Rominog rivala – Lacio.

Da li je moguće da Toti nadoknadi 30 golova zaostatka i ispiše istoriju Italijanske lige za sva vremena? 

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter