0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

PAU GASOL: Pamtiću ovo celog života!

Objavljeno: 20.09.15 u 23:58

Najkorisniji igrač (MVP) završenog Eurobasketa, Pau Gasol kazao je da je jako srećan i ponosan što je sa Španijom osvojio titulu.

– Bio je ovo neverovatan turnir. Jako sam srećan i ponosan. Vredno smo radili da večeras budemo ovde. Mučili smo se u početku, ali je tim zaista dobro reagovao na probleme. Kada smo bili saterani uza zid, tim je zaigrao najbolje, razumeo je da moramo da igramo odbranu dobro da bismo pobeđivali – rekao je Pau Gasol novinarima u Lilu.

Španija je večeras u finalu pobedila Litvaniju sa 80:63 i tako osvojila svoju treću titulu sa poslednja četiri turnira.

– Ponosan sam na saigrače i stručni štab, bio je neverovatan turnir. Lično i profesionalno ću ga pamtiti ceo život – rekao je Gasol.

Selektor Španije Serđo Skariolo kazao je da je tim rastao iz utakmice u utakmicu.

– Svi kažu da je ovo poseban turnir. Svaki turnir je poseban. Ove godine smo počeli fokusirani od prvog dana priprema. Rasli smo tokom priprema i tokom turnira. Rasli u samopouzdanju, čvrstini, koncentraciji i poverenju, i iz dana u dana. Kao trenera, to me čini jako ponosni. Pau nam je bio vođa, momak koji rešava stvari na terenu i trener na terenu. Zahvalan sam mu, ali sam stvarno zahvalan i ostalim igračima što su se podredili timu – rekao je Skariolo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter