0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Evropa dobija novog šampiona: Špance ili Litvance?

Objavljeno: 20.09.15 u 10:28

Evropa će večeras dobiti novog šampiona, Španiju ili Litvaniju . Na našu žalost, Srbi su zaustavljeni u polufinalu, baš kao i Francuzi, sa kojima ćemo odmeriti snagu u meču za treće mesto.

Obično se kaže da u finalima nema favorita, ali blaga prednost daje se ipak Špancima. Provukli su se u grupi, podizali formu tokom takmičenja, odigrali maestralno u polufinalu protiv Francuza i ne može se reći da su nezasluženo tu gde jesu. Imaju fenemenalnog Paua Gasola koji bukvalno sam daje po polovinu koševa, a do uspeha, a već su ses plasirali u Rio, došli su bez Hozea Kalderona, Rikija Rubija, Huana Karlosa Navara i Marka Gasola.

Ni Litvanci nisu došli u najjačem sastavu, takođe su igrali promenljivo na ovom šampionatu, ali najbolje onda kada je to bilo najpotrebnije. Predvođeni Jonasom Valančijunasom i Jonasom Mačijulisom žele reprizu 2003. kada su poslednji put bili šampioni Evrope, a u finalu pobedili baš Španiju.

I jedne i druge ćemo gledati u Riju, neko od nje će tamo otići kao šampion Starog kontinenta…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter