0
Auto Moto

ETCC: Borković drugi u kvalifikacijama

Objavljeno: 19.09.15 u 19:25

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je drugo mesto u kvalifikacijama na stazi Zolder u Belgiji u okviru šampionata Evropskog kupa turing automobila (ETČ).

Vozač „NIS Petrol by B3 Racing Team“-a je sa nova dva boda ostao na čelu generalnog plasmana i sada ima 78, čak 21 više od Slovaka Mata Homole, koji je bio brži u kvalifikacijama za svega tri stotinke.

Borković je uoči trke petog vikenda ETČ bio pred ogromnim izazovom da po jakoj kiši na slobodnom treningu pronadje idealno podešavanje svog „Seat Leon Cup Racer“ automobila.

– Završio sam kvalifikacije ranije, treće mesto ukupno, ali drugo u mojoj klasi i dva nova boda. Uspeo sam da izvezem samo dva kruga po suvom. Idealan krug mi je omeo sporiji automobil, pa sam izašao da zamenim gume. Međutim, kiša, a zatim i crvena zastava nisu mi dozvolili da se vratim na pistu kad su na mokroj stazi krugovi i do 20 sekundi sporiji. Biće naporno na trkama sutra sa ovim promenljivim vremenskim prilikama, a pritom je i staza teška za obilaženje – rekao je Borković nakon kvalifikacija.

Trke petog FIA ETČ vikenda biće vožene u nedelju, prva je na programu od 12.45, a druga od 15 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter