2
Domaći fudbal

FOTO: StarSport

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ O SUKOBU S MEDIJIMA: Sve je to zbog jednog tabloida!

Objavljeno: 19.09.15 u 10:10

Jedan od najtalentovanijih igrača Srbije i mladi i seniorski reprezentativac, Andrija Živković, nedavno se našao u žiži pažnje javnosti nakon što je ljutito reagovao posle meča sa AZ Alkmarom ne želeći da daje izjave za javnost.

Kako je objasnio, razlog za pritisak na dugme „mute“ bio je taj što ga je jedan novinar optužio da je „bio najgori na meču sa Crvenom zvezdom“.

– Žao mi je ako se neko našao uvređen ili povređen zbog moje reakcije. Želim da mediji znaju da je sve to bilo upereno samo na jedan tabloid i sigurno se ne bih obazirao, niti izrekao nešto slično da glava posle večitog derbija nije bila „vruća“ – počeo je obrazloženje Andrija Živković u razgovoru za Sport i dalje je nastavio:

– Hteo sam da iskočim iz sopstvene kože zbog poraza, a onda mi je prišao sa pitanjem da li znam da sam bio najgori na terenu. Umalo nisam ekspolodirao, ne toliko zbog izrečenog, već sam u trenutku počeo da krivim sebe za neuspeh. Ali je brzo prošlo i shvatio sam da moram u svakoj situaciji, kako god se osećao u tom trenutku, da ostanem pribran i imam kontrolu. Morali smo da dobijemo meč zbog BATE Borisova, zbog derbija i pritisak je učinio svoje – kaže Andrija Živković.

Živković naglašava da nikada nije imao problem ni sa jednim reporterom, niti medijem, jer mu to kućno vaspitanje ne dozvoljava. Ipak, posle meča sa holandskim AZ Alkmarom bio je ljut.

– U dobrim sam odnosima sa novinarima koji prate dešavanja u Partizanu, posebno sportskim medijima. Verujte mi, prvo bih porodici morao da objasnim ako nešto nisam učinio kako treba. Kada izgubiš derbi svašta čoveku prođe kroz glavu i treba vremena da se sabereš, smiriš. Sada je sve u redu, nadam se da ću nastaviti uspešnu saradnju sa sportskim novinarima kao i do sada – naglašava Živković.

On je potom odlučio da kaže koju reč više o meču sa Holanđanima.

– Važna pobeda za Partizan, navijače, nas igrače. Iza nas je bila turbulenta nedelja zbog poraza u derbiju, pre toga i eliminacije od BATE Borisova. Bilo nam je bitno da pobedimo, vratimo se u pobednički kolosek i podignemo samopouzdanje pred nastavak sezone. U većem delu utakmice smo odigrali zaista dobro, pokazali karakter i rekao bih da je uspeh apsolutno zaslužen, jer imamo kvalitetniju ekipu od AZ Alkmara – ističe Živković.

Partizan šest godina nije trijumfovao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

– I to je stvaralo određeni pritisak, jer smo godinama unazad prilično lako dolazili do Lige šampiona ili Lige Evrope, ali u grupama nismo uspevali nikoga da pobedimo. Najveći uspeh je bio remi. Sada je sve krenulo sjajno, pobedili smo već u prvoj utakmici i pokazali da ove godine nećemo biti puki učesnici. Bitno je da verujemo u sebe na terenu i iz skromnosti, bez velikih reči, idemo ka zacrtanom cilju – decidan je Andrija Živković.

0
0

2 Komentara

  1. mali mlati covek mu nije rekao da je bio naj losiji na terenu nego ga je pitao dali je to negova naj losija igra u ovoj sezoni

    0
    0
    Odgovori
  2. RAZAPINJU NAS I STAVLJAJU NA KRST, ALI VASKRSNUCEMO KAO I ISUS, A STRASNI SUD CE BITI ZA SVE SILE ZLA I TRENUTNE ORGANE… !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter