0
Evrobasket 2022

TAKTIKA ILI NEŠTO DRUGO: Selektor Litvanije tvrdi da Miloš Teodosić ima problem u glavi

Objavljeno: 18.09.15 u 18:55

Pred večerašnji duel polufinala Eurobasketa selektor Litvanije Jonas Kazlauskas je izneo svoje viđenje igre reprezentacije Srbije.

– Srpski tim je veoma moćan, ali je mnogo zavistan od učinka Miloša Teodosića, on je glavni igrač ekipe, motor i ideološki otac. Takođe, Srbija ima veliki broj dobrih igrača na svim ostalim pozicijama, a drugi po značaju u ekipi je Nemanja Bjelica. Ostali mogli da odigraju individualno, da grade akcije, pogađaju trojke – rekao je Kazlauskas, a onda i prokomentarisao igru srpskog kapitena.

– Teodosić igra košarku na najvišem nivou. Treba mu ometati ritam udvajanjima, ali ne mislim da bi Valančunas bio pravi čovek za to. Drugi mogu da to rade. Pokušaćemo neke drugačije defanzivne sisteme. Najveća Teodosićeva mana je na psiholškom aspektu – objasnio je Kazlauskas.

Posebno je pun hvale za selektora srpske reprezentacije Aleksandra Đorđevića.

– Ovo je drugo veliko takmičenje za Đorđevića, prvo su počeli u ne baš dobrom ritmu, završili su sjajno, a na ovom od početka igraju veoma dobro. Njegov tim igra zajedno već nekoliko godina, svi igrači su veoma zreli.

Ipak, Kazlauskas veruje da nije potrebno ništa menjati u igri Litvanije.

– U našoj igri nećemo menjati mnogo, protiv Italije smo dobro igrali, psihološki smo jaki i tako ćemo nastaviti – zaključio je Kazlauskas.

Meč između Srbije i Litvanije igra se od 21 sat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter