1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Rutinska pobeda Zvezde u Jagodini za beg na vrhu tabele (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.15 u 19:54

U 10. kolu domaćeg šampionata fudbaleri Crvene zvezde lako i ubedljivo su slavili sa 3:0 (2:0) na gostovanju ekipi Jagodine.

Fudbaleri Jagodine imali su jasnu taktiku da na ovom meču bunkerom pokušaju da dođu do boda. Međutim, njihova namera osujećena je već u sedmom minutu kada im je odbrana prvi put poklekla.

Aleksandar Katai je umakao odbrani Jagodinaca po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i uputio loptu po zemlju ka Hugu Vijeiri. On nije uspeo da zahvati loptu na pravi način koja se ipak odbila do Slavoljuba Srnića koji ju je klizećim startom ubacio u mrežu za vođstvo Crvene zvezde od 1:0.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Tada su domaći morali da se otvore i da napadnu, što su i uradili. Ali delovalo je kao da nisu znali kako to da učine, pa je golman crveno-belih Damir Kahriman bio bezbrižan. Ali nije golman domaćih Nikolić, jer je Crvena zvezda već u sledećoj prilici koju je stvorila duplirala prednost.

Izvrstan pas u dubinu ka Srđanu Plavšiću i brzina omalenog fudbalera je sve drugo odradila. Kao ‘brzi voz’ je prošao pored svog čuvara i onda udarcem u maniru vrhunskih strelaca levom nogom zatresao mrežu Nikolića.

Usledio je period zatišja do kraja poluvremena, koji se preneo i na nastavak meča, s obzirom da ni jedni ni drugi nisu mogli da dođu do protivničkog gola. Ubedljiva prednost Crvene zvezde umrtvila je utakmicu do te mere, da je zaista na terenu delovalo da igrači oba tima žele da se meč što pre završi.

Crveno-beli su od 78. minuta igrali sa igračem manje pošto je Slavoljub Srnić zbog nesmotrenog prekršaja ispred svog gola sasvim zasluženo dobio drugi žuti karton.

I onda kada su svi pomislili da će meč biti završen rezultatom 2:0, Zvezdin junak iz 149. večitog derbija Hugo Vijeira je tri minuta pre kraja zatresao mrežu Jagodine za konačnih 3:0 u korist lidera šampionata.

(youtube / Gagle YT)

Crvena zvezda sada ima sedam bodova više od Javora i utakmicu više i čak 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali crno-beli imaju dva meča manje.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

JAGODINA: Nikolić – Milanković, Filipović (od 46. Deletić), Gašić, Miladinović – Nedović (od 74. Kjerme), Knežević (od 85. Jerković) – Nikolić, Savković, Marić – Popović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Pavićević (od 67. Luković), Jovanović, Ibanjez (od 63. Ristić) – Donald (od 72. Anđelković), Grujić – Katai, Plavšić, Srnić – Vijeira.

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter