0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

NOVOSEL SE IZVINIO: Hrvatima je potreban jedan drvoseča!

Objavljeno: 18.09.15 u 00:28

Legendarni košarkaški stručnjak Mirko Novosel u intervjuu za Blic se izvinio Miroslavu Raduljici zbog uvredljivog naziva „drvoseča“, ali kaže da se neseća da je to izjavio za Jutarnji list.

– To je bio telefonski intervju, bez autorizacije, i ne znam zašto je to tako izašlo… Ja se, iskreno, ne sećam da sam to rekao! Ma nema ni veze, pa ja samo reči hvale imam o tom momku – potpuno okreće ploču Novosel dan kasnije…

Kako kaže ceni Miroslava Raduljicu koji se dokazao još na prošlom Svetskom prvenstvu, uz konsttaciju da takav centar fali Hrvatskoj.

Raduljica je za mene prototip modernog centra. Koristi snagu na pravi način, već se dokazao i prošle godine na Mundobasketu. Eto, naš Tomić je kao dominantan centar i protiv Čeha dao nula poena, a Raduljica Finskoj 27. Pa, o čemu onda pričamo. Hrvatskoj fali jedan Raduljica.

Mirko Novosel se posle osvrnuo i na igre Hrvatske…

– Od mene nećete čuti nijednu lošu reč na račun Velimira Perasovića i igrača. Naš problem je bio u promašenim pripremama, a to je isključiva krivica struke u savezu, nikako nesrećnog Perasovića. Ljudi, devet utakmica na pripremama po Evropi, to je previše. Momci nisu imali kad da treniraju. Pa Jugoslavija je osvojila zlato u Barseloni 1973. posle 135 dana priprema! Perasovića krivim jedino što je pristao da vodi tim, a i sam je govorio da to ništa ne valja. Moramo da krenemo od nule – zaključio je Novosel.

Podsetimo šta je legenda jugoslovenske košarke izjavila juče za Jutranji list:

Ante Tomić je među najboljim centrima u Evropi i u ključnoj ga utakmici nema, a tamo neki drvoseča Raduljica ubacuje preko 20 koševa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter