8
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

NISMO SUMNJALI: Đorđević bi drugačije odigrao završnicu da je on bio na terenu

Objavljeno: 18.09.15 u 23:59

Mogla je Srbija da meč protiv Litvanije odvede u produžetak da je Bogdan Bogdanović na nekoliko sekundi do kraja meča posle prodora pogodio koš rivala ili čak do pobede da se podigrao i pogodio šut za tri poena.

Selektor Đorđević kaže da bi on tako odlučio, da je bio na terenu.

– Šutnuo bih trojku na kraju. Ne možete ovakvu utakmicu da pobedite 10 razlike. Kada imate šansu da pobedite pokušajte da je iskoristite, rekao je Đorđević srpskim izveštačima, a prenosi Mondo.

Potom je malo detaljnije izanalizirao ceo tok meča.

– Nismo otvorili utakmicu borbom. Litvanci su igrali fizički, kao što smo znali da će da igraju. To je bio najveći uticaj i filozofija. Potrošili smo se velikom energijom, dva puta, nekoliko puta nesrećno izgubili loptu, prepustili im loptu i na kraju smo imali šansu da napadnemo i pobedu.

Nastavio je Đorđević bez zastajkivanja.

– Mislim da su moji momci odigrali pristojnu utakmicu, u smislu velike želje, ali nismo igrali dobro. Nijedna trojka ne vredi devet poena. Tražili smo tu veliku trojku, umesto da lopta kruži. Nismo pogodili te šuteve, da jesmo – bilo bi drugačije. Trojke 6/28 u ovakvoj utakmici je previše, jasan je Đorđević.

Selektor je potom rivalu čestitao pobedu, istakao je da je ponosan na svoje igrače, a dodao je i da je bilo potrebno nešto više da bi se dobila ovakva utakmica. Đorđević je takođe rekao da je osetio kod igrača pritisak odnsono da se ne snalaze u ulozi favorita.

Potom je pričao o borbi za treće mesto i propuštenoj prilici za plasman na Olimpijske igre.

– Moramo da se regrupišemo. Da sutra ujutru probamo da ovo izbacimo iz glave. Čeka nas borba za medalju. Bićemo tu i borićemo se. Uvek je čast igrati za medalju. Važno je imati snagu. Moja prva medalja 1987, bila je bronzana medalja. Kad sam je osvojio, bio sam najsrećniji na svetu. I ja i ceo tim. Moraćemo da se borimo. Pokazali smo mnogo i ovo nije poslednja medalja, istakao je Ðorđević.

Pogledajte i kako su nas sudije zakinule za dva poena u duelu sa Litvanijom i kako su naši igrači podneli poraz u polufinalu Eurobasketa. Bilo je tu još čudnih odluka poput ove kada je čista blokada Bogdanovića presuđena kao prekršaj.

0
0

8 Komentara

  1. meni samo nije jasno zasto kruze one price da bogdan ne izlazi sa treninga dok ne pogodi 1000 trojki i tako te gluposti, a na mecu jedva jednu uspe pogoditi

    0
    0
    Odgovori
  2. Grobar do kose- brate mooooj ja ne zna koju si ti utakmicu gledao….jos pominjes nekakvog Pavlovica,gde je tu logika…smisla bez,preispitaj se molim te.

    0
    0
    Odgovori
  3. ne znam zato ovde neko napada Bogdana kad ovi sto su u boljoj formi su podbacili veceras… Teo i Raduljica katastrofa… Bjelica preuzeo odgovornost protiv Spanaca, a gde je veceras? i ostala ekipa…

    0
    0
    Odgovori
  4. PA ŠTO ONOM DULETOVOM MAJMUNU NISI REKAO DA SE NE ZELECE I DA ON NESME DA SUTIRA ,…
    TEO MU STOJI SAM IZA LEDJA A ON IDE U IGRACE,.
    Veliki kos.sut za trojku 8 -1 bruka,..

    0
    0
    Odgovori
  5. KALINA, SIMON, TEO, BJELICA, KUZMIC-KATASTROFA, BOGdan (tek izasao iz povrede, nije mogao vise, a preuzimao je odgovornost umesto Bjelice i Tea koji su totalno podbacili), NEDOVIC VRLO DOBAR i u PARU SA BOGdanom BUDUCNOST REPKE, MARKOVIC U GRANICAMA SVOJIH MOGUCNOSTI, LIMITIRAN I NADASVE POSTEN BORAC I COVEK, GAGI I MILUTINOV SU MOGLI DOBITI VISE SLOBODE-OBIJICA ZNAJU KOSARKU, FALILI SU LUCIC, NOVICA-UBICA, MALI JOKIC i LEGENDA SVETINJE SASA PAVLOVIC, SRBIN IZ BARA KOJI JE SAM U FINALU JSL IGRAO PROTIV KALINICA, DANGUBICA, LAZICA i DZENKINSA…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter