0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: ‘Orlovi’ jurišaju na Litvance za plasman na OI i ‘minimalac’ u vidu srebra

Objavljeno: 18.09.15 u 09:09

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 21:00 sat igraće svoj polufinalni duel na Evropskom prvenstvu sa selekcijom Litvanije.

Četa Saleta Đorđevića do sada je na Evropskom prvenstvu ostvarila maksimalan učinak.

Međutim, prava na kiks više nema, a eventualni poraz udaljio bi Srbiju od mogućnosti borbe za pobedničkim postoljem.

Posle svega viđenog na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, takav scenario ne samo što bi razočarao javnost u Srbiji, već vrlo verovatno ne bi bio ni zaslužen, a sve zbog igara koji su ostvarili naši momci.

Litvanci su u četvrtfinalu „skalpirali“ Italijane, svestan toga je i selektor Aleksandar Đorđević.

– Litvanija je jedan od fizički najspremnijih protivnika, ne samo ove godine, već poslednjih 20 godina od kako su iskristalisali taj svoj način igre. Oni neguju svoju školu i to je toliko očigledno. Od kada su se osamostalili, nisu propustili ni jedne Olimpijske igre… Imaju fenomenalnu deceniju iza sebe. Njima je košarka kao religija, imaju navijače, koji ih uvek prate. Očekujem težak duel – rekao je Đorđević.

On smatra da Srbija može da parira Litvancima.

– Da ne mislim tako, ne bih bio ovde. Mi imamo svoje kvalitete, igru, znanje… Gledaćemo da iskoristimo svoje prednosti u sutrašnjoj utakmici, koja neće biti ni malo laka – naglasio je Đorđević.

U igri je samo jedna karta za finale. Dva su rivala. Koji će proći saznajte prvi uz HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter