0
Vremeplov

VREMEPLOV: Kako je Hose Luis Čilavert izjavama i delima oduševljavao čitav svet!? (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.15 u 19:51

Jedini golman u svetu fudbala koji je postigao het trik iz slobodnjaka, ikona paragvajskog fudbala, poznat pod nadimkom „buldog“ – Hose Luis Čilavert. 

Nakon dva propuštena Svetska prvenstva, Čilavert je 1998. godine konačno predstavljao svoju zemlju na SP u Francuskoj i već pre prvenstva, oduševio svet čuvenom izjavom:

– Pritisak? Pa ovo je samo fudbalska utakmica. Kad ne znaš kako da prehraniš decu, to je pritisak.

Paragvaj je na tom prvenstvu sveta dogurao do osmine finala, gde je izgubio od domaćina i osvajača takmičenja, Francuske.

Samo godinu dana nakon čuvene izjave, nastavio je da oduševljava svet. Njegova zemlja je 1999. bila domaćin Kopa Amerike, a on je odbio da brani! Zašto?

Jer je smatrao da je previše novca uloženo u organizaciju takmičenja, umesto da se svote novca prebace na poboljšavanje školskog sistema koji se nalazio u rasulu, te je javno iskritikovao tadašnju vladu.

Što se tiče klupske karijere, najprepoznatljiviji u dresu argentinskog Veleza. Za tu ekipu nastupao je jednu deceniju. Iz tog vremena se pamti njegov neverovatan pogodak protiv River plate preko polovine terena. 

Treba napomenuti da je tri godine stajao na golu španske Saragose, koju je predvodio naš Radomir Antić. Upravo je srpski stručnjak leta 1988. godine doveo Čilaverta u evropski fudbal.

Čilavert je u karijeri postigao čak 67 golova, što ga čini drugim najboljim strelcem na listi za golmane. 

https://www.youtube.com/watch?v=bGAwjTizCjE

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter