0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

BEZ RESPEKTA: Litvanski centar već precrtao Srbiju

Objavljeno: 17.09.15 u 12:29

Košarkaškoj reprezentaciji Litvanije bilo je potrebno dodatnih pet minuta kako bi savladala selekciju Italije u četvrtfinalnom meču Eurobasketa.

Odličnu partiju u toj utakmici pružio je NBA centar Jonas Valančijunas koji je uz 26 poena imao i 15 uhvaćenih lopti pod oba koša.

Uprkos nešto slabijim partijama u grupnoj fazi takmičenja Litvanci su se u međuvremenu podigli i sada napadaju najviši cilj.

– Naš cilj je zlatna medalja, jasan je posle meča protiv Italije bio Valančijunas zaboravljajući da će do finala njegova selekcija najpre morati da preskoči Srbiju, a potom i da bude bolja od Španije ili Francuske.

Nema sumnje da će naš stručni štab pronaći pravu taktiku za nezgodnog centra Litvanaca odnosno da će Raduljica i Kuzmić umeti da smanje njegov učinka u napadu, dok bi Erceg mogao da mu zada glavobolju u odbrani.

Pre dve godine na Eurobasketu u Sloveniji Srbija je savladala Litvaniju sa 63:56, a u tom meču tada 21-godišnji Valančijunas je postigao dva poena i imao je isto toliko skokova za 11 minuta provedenih na terenu.

Meč između Srbije i Litvanije je zakazan za petak sa pčetkom od 21 sat, dok će borbe za medalje biti održane u nedelju, 20. septembra.

Pročitajte na koji način je Jan Veseli čestitao pobedu Srbiji, zašto su nas Hrvati već prežalili kada je u pitanju finale, a pogledajte i fotografiju starlete koja je obećala da će se skinuti gola ukoliko Srbija dođe do polufinala Eurobasketa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter