0
Vremeplov

VREMEPLOV: Kako bi samo ‘Enfild’ pevao da se ponovi prelazni rok iz 2004. godine! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.09.15 u 17:21

Dok se danas klub sa Enfilda razmeće silnim novcem, ali nikako da dovede efektna pojačanja, Rafa Benitez je 2004. godine doveo dva Španca koja su postali okosnica ekipe i iste sezone odigrali veoma važne uloge u osvajanju Lige šampiona. 

Rafa Benitez je u tim sa „Enfilda“ došao 2004. godine, pre toga je veoma uspešno predvodio ekipu Valensije, sa kojom je osvojio dva naslova španskog prvenstva.

Jedan od njegovih prvih zadataka nakon dolaska u Liverpul bio je da zadrži Stivena Džerarda, koji je trebao da pređe u Čelsi i da produži ugovor sa Majkl Ovenom. Rafa je Džerarda uspeo da zadrži, Ovena nije, ali je uspeo da dovede dva sunarodnika za koje će se kasnije ispostaviti da će biti bitan šraf ekipe sa Enfilda.

Jedan od njih bio je tada 26-godišnji Luis Garsija, kojeg je doveo iz Atletiko Madrida, a drugi Ćabi Alonso, koji je predhodnu sezonu iz Real Sosijedada proveo na pozajmici u Eibaru. 

Luis Garsija i Cabi Alonso i Benitez

Ova dva španca iste sezone bili su jedni od glavnih igrača koji su Liverpulu trasirali put ka trofeju Lige šampiona čuvene „Istanbulske noći“ 2005. godine.

Ćabi Alonso je u finalu protiv Milana postigao treći, izjednačujući gol, koji je njegovo ekipu ostavio u igri. A Luis Garsija je u polufinalu eurogolom „izbacio“ Juventus. 

U dresu „Redsa“ ostali su upamćeni kao veliki majstori za eurogolova. Pamti se neverovatan gol glavom Luisa Garsije protiv Anderlehta. 

https://www.youtube.com/watch?v=1i6JLjNHEq4

I gol Ćabi Alonsa protiv Njukasla sa više od polovine igrališta. 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter