0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: ‘Orlovi’ letite više od ‘Letećeg Čeha’, pravo za Brazil

Objavljeno: 16.09.15 u 08:31

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18:30 sati igraće meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u košarci sa selekcijom Češke.

Od prognoziranog duela sa „večitim rivalom“, ekipom Hrvatske, nije bilo ništa. Razlog za takav epilog jeste činjenica da su Česi demolirali „kockaste“ poslavši ih kući već nakon osmine finala.

Furioznom igrom u napadu, još boljim rolama u odbrani, Jan Veseli i drugovi pokazali su da uprkos prezimenu bivšeg igrača Partizana u njihovom taboru veselju mesta nema. 

Ne, barem, dok traje utakmica.

Svesni da nemaju šta da izgube, Česi najavljuju hrabru igru i protiv čete Saleta Đorđevića

– Srbima preti opasnost da prođu kao Hrvati! Pripremamo se na isti način. Kada smo bili sposobni da pročitamo Hrvate, možemo i njih. Ne mogu oni da izmisle ništa novo – izjavio je Pavel Pumprla.

Sa druge strane najveća zvezda češkog tima, nekadašnji košarkaš Partizana, bivši NBA visokoletač, pomenuti Jan Veseli, bez daljnjeg je najveća opasnost koja preti našim momcima.

Ukoliko izabranici Saše Đorđevića budu uspeli da „zatvore“ sjajnog krilnog centra, veći deo problema mogao bi da bude rešen. Sam Veseli ne krije da će sa posebnim emocijama igrati susret protiv naše selekcije, budući da je odrastao u Beogradu, da tečno govori sprski, a i njegova devojka je iz Srbije.

– Većim delom se osećam kao Srbin, to je zbog toga što sam tamo odrastao od svoje 16. godine. Svake godine posećujem Srbiju. I dalje sam povezan sa tom zemljom. Tečno govorim srpski, moja devojka je Srpkinja, navijam za srpske timove i sportiste. Jednostavno, to je u mom srcu. Otkad sam počeo da igram u Srbiji, želim i žudim da igram protiv reprezentacije te zemlje i sada se san ostvario. Ne mogu da dočekam taj meč – rekao je Jan Veseli.

Sa druge strane, naši reprezentativci jako dobro znaju sa kim imaju posla i koliko im je koncetracija, a prema mišljenju Đorđevića i zajedništvo, potrebno da bi stigli do plasmana u polufinale i da bi odškrinuli vrata Rija.

– Zajedno. To je ključna reč, to je ono kako treba da igramo i da se ponašamo sutra. Jedino tako možemo da pobedimo – rekao je Đorđević i nastavio:

– Mislim da smo u dobrom psihofizičkom momentu. Momci su vedri i raspoloženi. Stalno spominjemo da je četvrtfinale najvažnije na šampionatu i jeste tako. Imamo protivnika za respekt, ali nemamo pravo da bilo šta drugo kažemo osim toga da je za poštovanje. Ne plašimo se i idemo na pobedu – rekao je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter