2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DIREKTOR HVALI: Božović je pogodio s pojačanjima

Objavljeno: 16.09.15 u 10:11

Fudbalski klub Crvena zvezda na startu ove sezone prešao je put od pakla do raja.

Loš start sezone prošao je u senci eliminacije iz Lige Evrope već u prvom kolu kvalifikacija porazom od Kairata.

Već tada ogroman upitnik bio je postavljen ispred Ljutice Bogdana, a navijači su izražavali skepsu u pojačanja na kojima je insistirao Miodrag Božović.

Međutim, sve to je palo u senku nakon furioznog obrta u Superligi Srbije u kojoj su crveno-beli uzastopno nanizali šest trijumfa, uključujući i pobedu nad najvećim rivalom, nad ekipom Partizana.

Sportski direktor Crvene zvezde, Blažo Raosavljević ističe da je trener Miodrag Božović vredno radio na angažmanu igrača te zasluge za formiranje moćnog kolektiva želi da prišije njemu na rever.

– Iza nas su tri meseca pakla u kojima su nas mnogi spoticali, a mnogi nisu verovali da posle niza godina želimo po svaku cenu da plan sprovedemo u delo. Nije bilo odsutajanja za pedalj, rizikovalo se sa manjkom novca, a poslovi su se završavali na reč sa pojedincima i klubovima – kaže Blažo Raosavljević, prenose Novosti.

On je naglasio da su novajlije koje su ovog leta dolazile u Zvezdu veoma brinule o lošoj reputaciji kluba i glasu da crveno-beli ne plaćaju svoje igrače.

– Kod većine smo morali da srušimo tu barijeru. Smatram da je trener Miodrag Božović postavio nove zdrave temelje, a ujedno povećao lestvicu standarda. Tražio je da svaki naredni novajlija bude sve bolji, a kao bivši igrač oseća veliku pripadnost klubu. Noćima je birao igrače i pogodio u potpunosti – kaže Raosavljević.

On naglašava da je uprava podržavala šefa struke u naporima da pronađe najbolje igrače.

– Stajali smo iza svih poteza i procena. Mnogi nisu hteli da prihvate činjenicu da treba verovati u Vieiru, koji je specifičan pogotovo posle lične tragedije, koja ga je zadesila na životnom polju. Ometale su ga povrede, ali je Božović ljudski postupao. Davao mu je po koji dan duže da ode u Portugaliju da se izleči i psihološki spremi. Za sve se odužio golovima protiv Partizana – smatra Raosavljević.

Ibanjez je bio jedan od onih fudbalera koji su tražili najveće garancije.

– Zbog njega sam morao da upoznam i Zagreb. Tražio je do najsitnijih garancija, a sve dobijeno uzvraća na svakom treningu ili utakmici. Unosi energiju, uvek je gladan pobeda i svestan veličine dresa koje nosi. Donald je doneo sigurnost na sredini i pomogao Grujiću da se razvija u pravom smeru – istakao je sportski direktor crveno-belih.

On se osvrnuo i na angažman Plavšića i Srnića.

– Smatrali smo da su da imaju kvalitet i da su mladi… Zatezao je Spartak, a zajedno sa trenerom danima smo lomili Čukarički i mog dobrog prijatelja gazdu Obradovića. Jedini interes u našoj viziji je bio da Zvezda deluje moćno. Nismo se obazirali na pritiske da nas smenjuju neki novi koji treba da dođu posle izbora – jasan je Raosavljević.

– Zvezda je na pravom putu i uloženo svakako može višestruko da se naplati u bliskoj perspektivi. Dokaz je prodaja Predraga Rajkovića posle samo godinu dana na sceni za rekordni novac kada su golmani u pitanju – podvukao je Blažo Raosavljević.

0
0

2 Komentara

  1. Dovedeno 12 musketara, rece jednom grof od mojkovca da mu treba dvaesidva pojacanja, Polako ali sigurno gazimo ka toj cifri. ****Bicemo sampioni svakako i u svakom pogledu*****–pozdrav Novak Martinovic

    0
    0
    Odgovori
  2. Cuj,pogodio…pa pojacanja i treba samo treneri da dovode.Oni znaju kakav igrac im treba za koju poziciju a ne neko od clanova uprave,koji nisu ni sutnuli loptu u zivotu a uz to neznaju ni sta je ofsajd a sta indirekt,da dovode neke igrace i mesaju se treneru rad.Ovde se odmah videlo da Bozovic nece dozvoliti nikakva mesanja u rad i to je najveca prednost.Setimo se da su letos hteli da mu dovode neke igrace,koje on nije zeleo,poput onog malog,neuracunljivog Radonjica.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter