3
Evrobasket 2022

PROMENIO PLOČU: Šarić sada hvala Srbiju iz sveg glasa

Objavljeno: 15.09.15 u 11:11

Pre nekoliko dana javnost je zapalila izjava oca Darija Šarića, Predraga, koji je kazao da „Srbija i nema neki kvalitetan tim“.

Preciznije rečeno, Predrag Šarić je doslovno kazao:

– Imaju tog Teodosića, imaju tog malog Bjelicu koji ima iskustva, ali ovo drugo… Ako ćemo gledati Kalinića ili Simonovića, o čemu pričamo!? Ipak naši igrači igraju u velikim klubovima, pa mi imamo tri NBA igrača! Prema tome, to je jedna utakmica. Šta ako Srbi ne pogode? Šta ako Teodosić sve uprska kako već zna? Treba i tog malog Bogdanovića zaustaviti, ne puštati ga da šutira jer je opasan ako se pusti, i to je to – rekao je Šarić senior.

Međutim, nakon njegovih reči „Kockasti“ su pretrpeli fijasko pošto su eliminisani od Češke koja ih je potukla do nogu. Sa druge strane, „Orlovi“ su nastavili svoj let ka Olimpijskim igrama, a u razgovoru za Blic, Šarić stariji je spustio loptu i sada tvrdi kako Srbija ne samo da ima „dvojicu igrača“, već ima tim od 12 kvalitetnih individualaca.

– Imate 12 igrača koje predvodi maestralni Teodosić, trener na terenu. Tu je i mali Bjelica, pa vama 12. igrač Simonović, bez namere da ga potcenim, može šutnuti trojke 5-5 bez problema – kazao je Predrag Šarić za Blic.

– Izgubljeni smo u vremenu i prostoru. M… imaš ako imaš volje. Naš Tomić je takav kakav jeste. Bogdanović je povučen. Pa, zamislite da vi igrate bez Teodosića i Raduljice. Mi godinama nemamo pleja. Roko Ukić je još odigrao dobro. Neko mora da se probije kao Teodosić i ostavi zicer. Džaba si dobar šuter, sad se igraju jake odbrane, ako te neko ne ostavi samog, teško ćeš pogoditi. Hrvatska i bez otkaza ima osam igrača, a vi možete da sastavite dva tima – ističe Šarić.

Upitan da li mu je krivo jer su Hrvati poraženi od Češke, a žreb im se relativno otvorio, Šarić je pobesneo:

– Mi nismo izgubili od Češke, oni su nas razbili! Žreb jeste dobar jer će Španci proigrati, ali očekujem finale Francuska – Srbija – smatra Šarić stariji.

Kada je reč o roli njegovog sina, Predrag nije imao ništa pozitivno da kaže.

– Neka mi je sin, ali mora da se pogleda u ogledalo i da raščisti sa sobom da li može biti veliki ili ne. On se izgubio u juniorima, tu su sve menadžeri oko njega. Najlakše je čekati u rupi i čekati na šut. On nije radio ono u čemu je najjači, probijanje i kreacija. Nije on više tako mlad, neka vidi šta je Dražen Petrović bio u njegovim godinama. U glavi je i dalje kao da ima 18. Mora da bude vođa. Mislim da on to može, ali mora prvo da raščisti u svojoj glavi – podvukao je Predrag Šarić.

0
0

3 Komentara

  1. Ljudi, ne treba osuđivati Predraga Šarića, nije uopšte lako biti Srbin i živeti u državi koja Srbe mrzi!
    Svaka njegova reč se tamo itekako meri i važe da li je dovoljno patriotska ili je velikosrpska-četnička, kako to bolesnici tamo vole da kažu.
    A ustaše će na prvi znak podrške Srbiji nekog od Šarića, drvlje i kamenje da sruče na Daria, biće kriv i za rat ’91.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter