1
Evrobasket 2022

JAN VESELI: Osećam se kao Srbin, to je u mom srcu!

Objavljeno: 15.09.15 u 21:53

Nekadašnji košarkaš Partizana i prva uzdanica češke reprezentacije Jan Veseli istakao je velike simpatije koje gaji prema Srbiji.

– Većim delom se osećam kao Srbin, to je zbog toga što sam tamo odrastao od svoje 16. godine. Svake godine posećujem Srbiju. I dalje sam povezan sa tom zemljom. Tečno govorim srpski, moja devojka je Srpkinja, navijam za srpske timove i sportiste. Jednostavno, to je u mom srcu. Otkad sam počeo da igram u Srbiji, želim i žudim da igram protiv reprezentacije te zemlje i sada se san ostvario. Ne mogu da dočekam taj meč – rekao je Jan Veseli pred četvrtfinalni duel na Eurobasketu između Srbije i Češke.

U reprezentaciji Srbije ima dosta prijatelja i veoma dobro je upoznat sa kvalitetima svih naših igrača.

– Prijatelj sam sa Bjelicom, Bogdanovićem, Nedovićem, Milosavljevićem… Sa Raduljicom sam razgovarao kada sam igrao u NBA. Znam sve ljude iz njihovog tima –

Ipak, jednog igrača Veseli je posebno izdvojio iz srpskog tima.

– Najopasniji srpski igrač definitivno je Nemanja Bjelica. On je njihovo najjače oružje. Imaćemo mnogo posla oko njega. Verujem da će on igrati dobro u NBA, jer je kreativan igrač, ume i da šutira i da ide na ulaz – rekao je Veseli.

Utakmica između Češke i Srbije igra se u sredu od 18:30h, a evo šta je pred taj duel rekao selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

0
0

1 Komentara

  1. Oooo JANE SRBINE, JANE SRBINE, JANE JANE SRBINEEE… VESELI LEGENDO, ZELIM TI DA SUTRA BUDES NAJBOLJI, A DA SRBIJA POBEDI !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter