0
Ostali sportovi

Foto: VSS

PRVACI SVETA PORUČILI: Timski duh i dogovor je ključ našeg uspeha!

Objavljeno: 14.09.15 u 13:00

Bez velike pompe, juniorski svetski prvaci doputovali u Beograd. Predstavnci VSS na čelu sa generalnim sekretarem Nemanjom Marijanom su prvi čestitali sjajnoj ekipi. 

Selektor svetskih prvaka Vladimir Vujasinović je istakao:

– Zahvalan sam momcima na velikom odricanju, sjajnom radu i ogromnoj želji da uradimo nešto. Oni su sjajno vaspitani, kvalitetni ljudi.  Moram da se zahvalim Dejanu Saviću i Anti Vasoviću što su sve vreme bili sa nama  i naravno svima u savezu jer su svojim radom omogućili da se pripremimo na pravi način. Siguran sam da će mnogi iz ove ekipe igrati u najboljoj selekciji. Srpski vaterpolo ima lepu sutrašnjicu.

Kapiten Mateja Asanović je istakao da je prva utakmica protiv Australije bila sjajna uvertira:

– Imali smo duge, teške pripreme, naporan rad u bazenu i teretani. Do finala smo posle pobede nad Australijom došli realtivno lako. Finale – velika utakmica. Odlični su bili Italijani, mnogo duela ali smo uspeli. Igrali smo bez Drašovića čitav turnir i to smo uspeli da prebrodimo. Čast mi je bila da vam budem kapiten i saigrač.

Najbolji golman planete:

– Ovo se pamti, hvala saigračima i stručnom štabu što su mi to omogućili. Prošle godine najbolji na evropskom, sada na svetskom. Ključ uspeha je bio da smo se držali smo se uvek plana – rekao je najbolji golman prvenstva Lazar Dobožanov.

Gavril Subotić, prvi igrač šampionata je rekao:

– Timski duh, poštovanje dogovora to je bilo najvažnije da se dođe do cilja. Ovo zlato su osvojili veliki prijatelji i meni je čast što sam deo ove ekipe. Pokazali smo kako se velikim radom stiže do uspeha.

Tim lider i izvršni direktor VSS Zoran Avramović je istakao:

– Duge pripreme su počele još 25. maja. Veliko je zadovoljstvo biti deo ove ekipe. Odricali su se, naporno radili, borili za Srbiju. Čestitke njima, stručnom štabu. Ovo je deveta medalja zlatna u nizu. Trudićemo se da ovim momcima obezbedimo sve uslove za rad jer to zaslužuju. Almati je pokazao da se vaterpolo širi, videli smo mnogo novih reprezentacija i to je još važnije za ovaj uspeh.

Generalni sekretar Nemanja Marijan je uz čestitke dodao:

– Rekao sam posle Kazanja da smo ponosni na seniore. Sada smo, ponosni na juniore koji su bili najbolji kada je bilo najteže. Bilo je bojazni oko novih pravila ali su momci pokazali vrhunski kvalitet. Hoću da se zahvalim i sponzorima pre svega generalnom Telekomu, zatim Vladi Srbije, ministarstvu omladine i sporta jer bez njihove pomoći i podrške ovi rezutati ne bi bili mogući.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter